Παρασκευή

Πως να ξεπεράσεις τις λιγούρεςΠως να ξεπεράσεις τις λιγούρες

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν τακτικά πόθο για ζάχαρη. Οι επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Οι πόθοι καθοδηγούνται από την ανάγκη του εγκεφάλου σας για «ανταμοιβή» – όχι από την ανάγκη του σώματός σας για φαγητό. Αν έχετε την τάση να τρώτε και να τρώτε υπερβολικά μόλις πάρετε μια γεύση από ζαχαρούχα τρόφιμα, τότε η παραμονή στην επιθυμία είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

1. Εάν πεινάτε, φάτε ένα υγιεινό και γεμάτο γεύμα

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η λαχτάρα δεν είναι ίδια με την πείνα. Δεν απαιτεί το σώμα σας ενέργεια, αλλά ο εγκέφαλός σας απαιτεί κάτι που απελευθερώνει πολύ ντοπαμίνη στο σύστημα ανταμοιβής. Όταν έχετε μια λαχτάρα, όταν είστε πεινασμένοι, το συναίσθημα είναι δύσκολο να του αντισταθείτε. Στην πραγματικότητα, μια λαχτάρα σε συνδυασμό με την πείνα είναι μια ισχυρή κατάσταση που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεπεράσουν. 

Εάν έχετε λαχτάρα ενώ πεινάτε, ένα από τα καλύτερα κόλπα είναι να φάτε αμέσως ένα υγιεινό γεύμα. Εφοδιάστε την κουζίνα σας με υγιεινά σνακ ή προκατασκευασμένα γεύματα. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κρέας, ψάρι και αυγά είναι ιδιαίτερα καλές για τον περιορισμό της πείνας. Η κατανάλωση πραγματικού φαγητού μπορεί να μην είναι πολύ ελκυστική όταν έχετε τη λαχτάρα για ζάχαρη ή πρόχειρο φαγητό. Αλλά αν πρέπει πραγματικά να χάσετε βάρος, η αντοχή αυτή αξίζει μακροπρόθεσμα.

2. Κάντε ένα ζεστό ντους

Μερικοί άνθρωποι που βιώνουν πόθο για τη ζάχαρη διαπίστωσαν ότι τα ζεστά ντους ή τα μπάνια παρέχουν ανακούφιση. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό – όχι τόσο ζεστό που θα καίτε το δέρμα σας, αλλά αρκετά ζεστό που είναι στα πρόθυρα να αισθάνεστε άβολα. Αφήστε το νερό να τρέχει πάνω από την πλάτη και τους ώμους σας έτσι ώστε να σας ζεσταίνει. Μείνετε εκεί τουλάχιστον 5-10 λεπτά. Μέχρι να βγείτε από το ντους, είναι πιθανό να έχετε ένα «ζαλισμένο» συναίσθημα, σαν να καθόσασταν στη σάουνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, ο πόθος σας πιθανότατα θα εξαφανιστεί.

3. Πηγαίνετε για μια γρήγορη βόλτα έξω

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει είναι να βγείτε έξω για έναν γρήγορο περίπατο. Εάν είστε δρομέας, το τρέξιμο θα είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό. Πρώτον, απομακρύνεστε από το φαγητό που λαχταράτε. Δεύτερον, η άσκηση θα απελευθερώσει ενδορφίνες ή «αισθάνονται καλά» χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην απενεργοποίηση της επιθυμίας. Εάν δεν μπορείτε να πάτε έξω, κάντε μερικά εξαντλητικά σύνολα burpees, push-ups, squat βάρους σώματος ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση σωματικού βάρους.Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: