BREAKING NEWS
latest

Χημεία: Τέσσερα νέα στοιχεία προστίθενται στον Περιοδικό Πίνακα!


Παρελθόν αποτελούν τα βιβλία Χημείας με τον υπάρχοντα Περιοδικό Πίνακα καθώς προστίθενται σε αυτόν τέσσερα νέα στοιχεία.

Τα στοιχεία 113, 115, 117 και 118 αναγνωρίστηκαν πλέον επίσημα από τη Διεθνή Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC). Είναι η πρώτη φορά που ανανεώνεται ο Περιοδικός Πίνακας από το 2011 όταν και είχαν προστεθεί τα στοιχεία 114 (Flerovium) και 116 (Livermorium), σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN.

Ο πίνακας που δημιουργήθηκε από το Ρώσο χημικό, Ντμίτρι Μεντελέεφ το 1869, κατατάσσει τα χημικά στοιχεία σύμφωνα με τον ατομικό τους αριθμό. «Η κοινότητα των χημικών ανυπομονεί να δει ολοκληρωμένο τον πίνακα των στοιχείων», δήλωσε ο Γιαν Ρέντιτζκ, πρόεδρος της IUPAC. «Ετοιμαζόμαστε, πλέον, να τυποποιήσουμε τα ονόματα των νέων αυτών στοιχείων».

Μία ομάδα Ρώσων και Αμερικανών επιστημόνων σε ερευνητικό κέντρο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν τα στοιχεία 115, 117 και 118, ενώ Ιάπωνες ερευνητές πιστώθηκαν την ανακάλυψη του στοιχείου 113. Και τα 4 στοιχεία είναι συνθετικά, καθώς έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο και δεν υπάρχουν στη φύση.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID