BREAKING NEWS
latest

Ποιες είναι οι τροφές που θα σας “φτιάξουν” την διάθεση!


Εκτός από τον έρωτα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που επιδρούν και καθορίζουν την ψυχολογία μας. Ένα από αυτά είναι και οι τροφές, αφού δεν είναι τυχαίο πώς σε περιόδους έντονου άγχους αναζητούμε την σοκολάτα.

Ποιες είναι οι τροφές που θεραπεύουν τον εγκέφαλο, του δημιουργούν θετικά συναισθήματα και τον κάνουν να νιώθει καλά;

1. Σοκολάτα/ στρες

Οι ειδικοί λένε πως η σοκολάτα -ιδίως η μαύρη- μειώνει τις ορμόνες του στρες, διώχνει τις κακές σκέψεις και μειώνει το αίσθημα της κούρασης!

2. Σπανάκι/κούραση

Κάτι ήξερε ο Ποπάυ! Με τόσο σπανάκι δεν ένιωθε κούραση ποτέ! Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και αισθάνεσαι ατονία, φάει μια σαλάτα με σπανάκι! Το φολικό οξύ που περιέχει βοηθάει τον οργανισμό να μειώσει τα επίπεδα ομοκυστεϊνης και θα νιώθεις γεμάτη ενέργεια.

3. Ξηροί καρποί με φρούτο/ νευρικότητα

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που νιώθεις εκνευρισμό , η λύση βρίσκεται στο σωστό συνδυασμό τροφών! Όταν τρως υδατάνθρακες μαζί με πρωτείνη, επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης και κρατά τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά. Αυτός ο συνδυασμός σε βοηθάει να διατηρείς την ηρεμία σου.

4. Πράσινο τσάι/ θυμός

Αν ο συνάδελφος από τη δουλειά, ο υπάλληλος στην τράπεζα ή το αγόρι σου σε έβγαλαν από τα ρούχα σου, πιες ένα πράσινο τσάι! Θα ηρεμήσεις αμέσως καθώς περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ που έχει ήπια ηρεμιστική δράση και βοηθά στη συγκέντρωση.

5. Μανιτάρια/ λύπη

Σημαντική αιτία θλίψης είναι η έλλειψη βιταμίνης D, η οποία παράγει σεροτονίνη. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή βιταμίνης D και είναι και πολύ νόστιμα οπότε μπορείς να τα εντάξεις ακόμη και στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.

6. Σολομός/αρνητικές σκέψεις

Αν το μυαλό σου βασανίζεται από καταθλιπτικές σκέψεις βγες μια βόλτα με την κολλητή σου στο εστιατόριο που σας αρέσει και απόλαυσε ένα πιάτο με σολομό. Είναι από τις πλουσιότερες πηγές Ω3 λιπαρών οξέων και η τακτική κατανάλωσή τους προλαμβάνει και θεραπεύει την κλινική κατάθλιψη και μειώνει το αίσθημα θυμού και ευερεθιστότητάς.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID