Τετάρτη

Αυτές είναι οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2016Οι Τοp - 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικής αρτιότητας και προηγμένων αεροσκαφών "αναφέρει ο Geoffrey Thomas της AirlineRatings.com εξηγώντας τα κριτήρια για τις θέσεις που κατέλαβαν οι 20 εταιρείες στην ετήσια λίστα που μόλις εκδόθηκε.   

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή βρίσκεται ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas.

Σύμφωνα με το AirlineRatings.com η εταιρεία κατέχει το ρεκόρ με μηδενικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και δίνει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα ασφαλείας.   Παρά τις αρκετά σημαντικές καταστροφές που σημάδεψαν τις αερομεταφορές το 2015, το σύνολο των 16 μεγάλων ατυχημάτων με 560 θανάτους ήταν κάτω από το μέσο όρο των 10 ετών, που έχει 31 ατυχήματα και 714 θανάτους. Επιπλέον είναι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το 2014, με 21 σοβαρά ατυχήματα με 986 νεκρούς.  

Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες σε αλφαβητική σειρά (με την Qantas πρώτη)

Qantas

Air New Zealand

Alaska Airlines

All Nippon

Airlines (ANA)

American Airlines

Cathay Pacific Airways

Emirates

Etihad Airways

EVA Air

Finnair

Hawaiian Airlines

Japan Airlines

KLM

Lufthansa

Scandinavian Airline System (SAS)

Singapore Airlines

Swiss

United Airlines

Virgin Atlantic

Virgin Australia

  Ο ανεξάρτητος φορέας έδωσε στη δημοσιότητα μια επιπλέον λίστα με τις 10 ασφαλέστερες low cost αεροπορικές εταιρείες οι οποίες σε αλφαβητική σειρά είναι:

Aer Lingus

Flybe

HK Express

Jetblue 

Jetstar Australia

Thomas Cook

TUI Fly

Virgin America 

Volaris

Westjet  

*Το σύστημα διαβάθμισης των λιστών της AirlineRatings.com λαμβάνει υπόψη τους ελέγχους από διοικητικά όργανα των αερομεταφορών, τα αρχεία θνησιμότητας των αεροπορικών εταιρειών και τα αρχεία περιστατικών καθώς και μαι σειρά άλλων παραγόντων όπως η επιχειρηματική αριστεία. 

Το είδαμε εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: