BREAKING NEWS
latest

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση θα «αντέξει»


Τέσσερις θετικές ενδείξεις για το πού βαδίζετε.

Μία κλινική ψυχολόγος αποκάλυψε τα τέσσερα σημάδια που δείχνουν πως μία σχέση θα κρατήσει. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι έντονες διαφωνίες, αρκεί να γίνονται «δίκαια».

Η Δρ. Kathy Nickerson, η οποία μετρά 22 χρόνια εμπειρίας στο πεδίο των σχέσεων, σημειώνει πως δυνατά σημάδια μιας καλής σχέσης είναι επίσης η άνεση, η σημασία που δίνουμε στην ευτυχία του άλλου και η ευγένεια.

Η ψυχολόγος σημείωσε σε βίντεό της στο Tik Tok, το οποίο απέσπασε δεκάδες χιλιάδες θετικά σχόλια και αντιδράσεις.

«Έχοντας δουλέψει τόσο καιρό με ζευγάρια, ξέρω ότι δεν είναι ποτέ αργά να βελτιωθεί μια σχέση. Τα τέσσερα σημάδια που αναφέρω είναι παρατηρήσεις που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά αν η σχέση σας δεν βρίσκεται στο σημείο που επιθυμείτε, μην διστάσετε και αναλάβετε δράση. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως πρέπει να κινήστε και να μιλάτε ευγενικά και το ίδιο να ζητάτε από τον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που μιλούν συχνά και εκφράζουν τα συναισθήματά τους τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από εκείνα που προτιμούν να παραμένουν στη σιωπή».

Διαβάστε παρακάτω τα 4 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας θα έχει διάρκεια:

Νιώθετε άνετα

«Αυτό που εννοώ με τη λέξη “άνετα” είναι να νιώθετε στη σχέση όμορφα, να μη τη θεωρείτε άλλη μία υποχρέωση. Να μη φοβάστε να συνδεθείτε συναισθηματικά με το ταίρι σας και να ζητήσετε ή να δώσετε στήριξη. Ακόμα κι αν η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες, η σχέση σας δεν πρέπει να είναι μία από αυτές. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα, ζεστά και όμορφα. Να είναι, με λίγα λόγια, εύκολη – όσο πιο συχνά γίνεται. Διότι είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε πάντα να έχουμε το χαμόγελο στα χείλη».

Τσακώνεστε δίκαια

«Τα ζευγάρια που έχουν υγιείς σχέσεις γνωρίζουν πως η βάση των διαφωνιών είναι η επικοινωνία και όχι η νίκη. Νοιάζονται για τα συναισθήματα ο ένας του άλλου και προσέχουν τα λόγια που χρησιμοποιούν. Στόχος τους είναι η ειλικρίνεια και όχι το να γίνουν επιθετικοί ή ακυρωτικοί απέναντι στον σύντροφό τους».

Νοιάζεστε για την ευτυχία του άλλου

«Στη βάση κάθε σχέσης βρίσκεται η καλή φιλία. Νιώθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους που μας συμπαθούν και νοιάζονται για εμάς. Όσοι βρίσκονται σε υγιείς σχέσεις νοιάζονται για τα συναισθήματα του άλλου και θέλουν να μάθουν τι θα τον κάνει ευτυχισμένο. Προσπαθούν ώστε και τα δύο μέλη της σχέσης να έχουν ίδια μεταχείριση».

Είστε ευγενικοί

«Πρέπει να προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στη σχέση. Να βγαίνουμε από τη “ζώνη άνεσής” μας ώστε να ξέρουμε πως το ταίρι μας νιώθει ασφαλές. Όταν ένας από τους δύο συντρόφους νιώθει πληγωμένος ή αναστατωμένος ο άλλο κάνει τα πάντα για να τον ακούσει και να τον στηρίξει. Έτσι δείχνει πως αγαπά και λαμβάνει υπ’ όψιν την αξία του άλλου προσώπου».

Από τα τέσσερα παραπάνω στοιχεία η ψυχολόγος θεωρεί πιο σημαντικό την ευτυχία του συντρόφου μας, καθώς αν αυτό ισχύει τότε ενστικτωδώς θα συμπεριφερθούμε ευγενικά, θα στηρίξουμε το ταίρι μας και ο δεσμός μας θα έχει διάρκεια.

«Ρωτάτε για τα όνειρά τους, τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους και θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να εξαλείψετε τα άγχη και να ενισχύσετε τα όνειρά τους. Όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε σε μία σχέση που υπάρχει σεβασμός. Αν νοιάζεστε πραγματικά για τον σύντροφό σας, θα κάνετε πολλά πράγματα που θα αποδεικνύουν πως τον εκτιμάτε και θέλετε την ευτυχία του».
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID