BREAKING NEWS
latest

Πώς θα σκέφτεσαι πιο έξυπνα σύμφωνα με το Stanford



Η προπόνηση του μυαλού σύμφωνα με τις οδηγίες του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου ίσως σε κάνει εξυπνότερο.

Οπως προπονείς το σώμα σου με τα κατάλληλα προγράμματα γυμναστικής για να το διατηρείς πάντα υγιές, 'κρουστό' και σε καλή φόρμα, έτσι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις και με το μυαλό σου. Μάλιστα, να το προπονείς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το εκπαιδεύσεις έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά είναι το να βάλεις στην καθημερινότητά σου τρεις σπουδαίες ασκήσεις για το μυαλό οι οποίες, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Stanford, μπορούν να βελτιώσουν πολλές εγκεφαλικές σου δραστηριότητες, όπως τη μνήμη και τη δημιουργικότητα.

Γίνε η 'σκιά' ενός μέντορα

Αυτή η άσκηση συνίσταται στο να αρχίσεις να ψάχνεις να βρεις μία νέα λύση σε ένα παλιό πρόβλημα μέσω μίας sui generis 'μαθητείας' δίπλα σε έναν 'μέντορα'. Το συγκεκριμένο task, δεν απαιτεί κάποιου είδους 'πρακτική άσκηση' αλλά το 'εγκεφαλικό stalking' κάποιας ιδιοφυΐας από την οποία θέλεις να μάθεις, κάνοντας ό,τι κάνει και αναστοχαζόμενος τις παρατηρήσεις σου. Για αρχή, μπορείς να ψάξεις να βρεις ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί κάθε μέρα ο Elon Musk, ο Bill Gates ή ο Jeff Bezos και να πράξεις αναλόγως.

Άρχισε να παρατηρείς κάτι λεπτομερώς

Με τόση πληροφορία που υπάρχει συνεχώς γύρω σου, ο εγκέφαλός σου έχει μάθει να σε 'προστατεύει' από πράγματα που δεν εκλαμβάνει ως σημαντικά. Τι χάνεις, όμως, από αυτό το modus σκέψης; Η καλύτερη άσκηση για να το ανακαλύψεις είναι να εστιάσεις για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα σε κάτι συγκεκριμένο και στη συνέχεια να προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις σε αυτό όσο πιο πολλές λεπτομέρειες είναι εφικτό, έτσι ώστε να μπορείς να ελέγχεις το τι φιλτράρεται, ασυνείδητα, από τον εγκέφαλό σου.

Μελέτησε τις λύσεις που ήδη υπάρχουν

Όσο σημαντικό είναι το να προσπαθείς να κάνεις πρωτότυπες, καινοτόμες σκέψεις, εξίσου μεγάλη σημασία έχει το να γνωρίσεις και να αναλύσεις ό,τι ήδη έχει γνωσθεί, τις λύσεις που ήδη έχουν δοθεί σε κάποια προβλήματα. Παραδόξως, αυτή η γνώση μπορεί να σε οδηγήσει σε καινούργιες και δημιουργικές ιδέες.

 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID