BREAKING NEWS
latest

Είναι τελικά το ασπράδι του αυγού πιο υγιεινό;


Η διατροφική τάση που παρατηρείται έντονα είναι ο διαχωρισμός του αυγού στο ασπράδι και τον κρόκο. Τα ασπράδια του αυγού χρησιμοποιούνται πλέον για ομελέτες, κέικ και αρκετές ακόμα συνταγές, καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο κρόκος είναι το ανθυγιεινό μέρος του αυγού και επομένως δεν το χρειάζονται.

Πριν σταματήσεις, ωστόσο, να τρως τον κρόκο του αυγού, αξίζει να θυμάσαι πως μπορεί ο τελευταίος να περιέχει υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και λίπους συγκριτικά με το ασπράδι, είναι πλουσιότερος όμως στα επίπεδα ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, νατρίου και ψευδαργύρου. Ταυτόχρονα, οι κρόκοι περιέχουν διάφορες βιταμίνες και κυρίως ένα μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Α. Από την άλλη, το ασπράδι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως εναλλακτική λύση σε υγιεινές διατροφές ακόμα και ως βασικό συστατικό στην ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, αφού με αυτό μπορούν να δημιουργηθούν θρεπτικές μάσκες ομορφιάς. Είναι όμως το ασπράδι πιο υγιεινό από το ολόκληρο αυγό;

Τα αυγά έχουν δύο μέρη για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο

Τα ασπράδια αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι τροφοδοτούν το σώμα, σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα, ενώ παράλληλη ενισχύσουν τους μυς. Όπως προαναφέραμε, ο κρόκος είναι γεμάτος με βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητα για τον οργανισμό.

Επομένως και τα δύο μέρη του αυγού είναι πολύτιμα και δημιουργούν ένα πλήρες γεύμα. Βέβαια, αν στους fitness goals σου έχεις την απώλεια βάρους, τότε τα ασπράδια είναι προτιμότερη επιλογή καθώς περιέχουν λιγότερες θερμίδες και λίπη από τον κρόκο.

Αναλύοντας όμως διεξοδικότερα τα οφέλη του κρόκου, διαπιστώνουμε πως η χοληστερόλη που περιέχει βοηθάει το σώμα να παράγει βιταμίνη D, όπως επίσης και τα οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για να κάψει αποτελεσματικά το λίπος. Συνεπώς, πάντα κάτι θα κερδίζεις και κάτι θα χάνεις όταν καταναλώνεις μόνο το ένα μέρος, θυμήσου πως τα περισσότερα φαγητά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους και κανένα δεν είναι εγγενώς κακό.

 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID