BREAKING NEWS
latest

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει


ΟΑΕΔ: Αλλαγές προς… το θετικό για to επίδομα ανεργίας θα πρέπει να περιμένουν οι άνεργοι, καθώς ο ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού φέρνει σημαντικές εξελίξεις

Το υπουργείο Εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ εξετάζει το επίδομα ανεργίας να είναι κοντά στον μισθό του απολυμένου, το οποίο όμως θα μειώνεται κάθε μήνα μέχρι να φτάσει τα 400 ευρώ. Στο τραπέζι, έχει πέσει η αύξησή του ακόμη και στα 700 ευρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως από την 1η Ιανουαρίου του 2022 το επίδομα ανεργίας θα αυξηθεί καθώς θα προσαρμοστεί στην αύξηση που θα λάβει ο κατώτατος μισθός.

Μία από τις μεταρρυθμίσεις που εξετάζονται είναι να χορηγείται αυξημένο ποσό επιδόματος (να προσεγγίζει τον μισθό του ανέργου) το πρώτο χρονικό διάστημα μετά την απόλυση. Το ποσό στη συνέχεια θα μειώνεται όσο περνούν οι μήνες και ο άνεργος παραμένει χωρίς εργασία. Χωρίς πάντως να πέφτει κάτω από το σημερινό όριο των 400 ευρώ ανά μήνα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας με περισσότερες δεξιότητες και η διακοπή καταβολής ενός επιδόματος χωρίς αντίκρισμα.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID