BREAKING NEWS
latest

Πανδημία νέοι ψυχική υγεία: Πιο πολλοί νέοι θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ψυχική υγεία


Μία από τις μεγαλύτερες συνέπειες της πανδημίας είναι η συνεχιζόμενη επίδραση στην ψυχική υγεία. Οι νέοι έχουν βιώσει μερικά από τα μεγαλύτερα άλματα στο άγχος και την κατάθλιψη. 

Σύμφωνα με μελέτη, 56% των νέων 18-24 ετών έχουν αναφέρει συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενδεικτικά, το ποσοστό ατόμων άνω των 65 ετών είναι 30%. Οι νέοι λοιπόν εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο από τους ηλικιωμένους, έχουν δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν χωρίς δουλειά και είναι επίσης λιγότερο αισιόδοξοι για την ψυχική τους υγεία.

Σχεδόν ένας στους τρεις νέους που εργάζονταν πριν από την κρίση, αλλά επί του παρόντος είναι άνεργοι, απολυμένοι ή με μειωμένο μισθό, δήλωσαν ότι η ψυχική τους υγεία είναι κακή. Επίσης, ανησυχούν περισσότερο από όλες τις ηλικιακές ομάδες ότι η ικανότητά τους να βρουν και να προοδεύσουν σε μια δουλειά θα παρεμποδιστεί από την ψυχική τους υγεία. Τέλος, είναι η πιο ανησυχητική ηλικιακή ομάδα που θα επηρεαστεί η ψυχική τους υγεία εάν δεν έχουν καλές ευκαιρίες αγορά εργασίας στο μέλλον.

Τι αναφέρει η έκθεση για τους νέους και την ψυχική υγεία

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η ανησυχία των νέων για τις προοπτικές τους συνδέεται άμεσα με τις ανησυχίες για την ψυχική τους υγεία. Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νέους 18 έως 24 ετών ανησυχούν επί του παρόντος ότι η ψυχική τους υγεία θα επηρεάσει την ικανότητά τους να βρουν δουλειά στο μέλλον. Αυτές οι ανησυχίες μειώνονται σταθερά σε όλη την ηλικία σε περίπου ένα στους πέντε ανθρώπους μεταξύ 35 και 54 ετών και ένα στους 10 ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Περισσότεροι μαθητές και φοιτητές ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με επαγγέλματα βοήθειας. Μιλούν ανοιχτά ότι θέλουν να εργαστούν με ανθρώπους γύρω από την ψυχική υγεία περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Ένα από τα πράγματα που ήταν πάντα ενδιαφέρον στον τομέα είναι ότι ξέρουμε ότι περίπου το 50% των ασκούμενων προέρχονται από ένα μέρος όπου έχουν μια εμπειρία που τους οδηγεί στο πεδίο. Ο πόνος της πανδημίας θα αποτελέσει τεράστιο βάρος για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία, ίσως φανεί μια καλή ευκαιρία. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία μόνο και μόνο λόγω μιας τόσο μεγάλης αλλαγής στη ρουτίνα. Μέσω αυτής της αφορμής, όλοι μιλάμε για ψυχική υγεία πολύ περισσότερο από ό,τι κάναμε παλιά. Ο τομέας θα καλωσορίσει μια εισροή νέων επαγγελματιών. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικών εργαζομένων και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για έναν ασθενή να κλείσει ένα ραντεβού.

 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID