BREAKING NEWS
latest

Τι δεν κάνεις σωστά με τα γεύματά σου όταν γυμνάζεσαι


Τι δεν κάνεις σωστά με τα γεύματά σου όταν γυμνάζεσαι

Όταν συνδυάζονται η άσκηση με τη σωστή διατροφή τα αποτελέσματα στο σώμα και την ψυχολογία μας είναι θεαματικά. Καμιά φορά, νιώθουμε πως η προσπάθεια και οι όποιες στερήσεις μας πηγαίνουν χαμένες και, είτε δε χάνουμε όσο βάρος προσδοκούμε, είτε δε σφίγγουμε ή δυναμώνουμε με τον τρόπο που θα θέλαμε.

Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε πως δεν πάει κατ’ ανάγκην λάθος το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούμε αλλά η διατροφή που κάνουμε.

Γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι

Θεωρούμε πως με άδειο στομάχι γλυτώνουμε θερμίδες οπότε έχουμε περισσότερο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα είναι σα να ξεκινάμε το αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη. Η γυμναστική είναι πιο κουραστική, εμείς δεν αποδίδουμε το ίδιο, και μετά το σώμα μας δε χρησιμοποιεί τις σωστές θρεπτικές ουσίες για να χτίσει το μυϊκό του σύστημα.

Τρώμε βαριά και λιπαρά πριν την άσκηση

Τα λιπαρά χρειάζονται περισσότερη ώρα στο στομάχι μέχρι να τα χωνέψουμε και αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Καταναλώνουμε πολλές φυτικές ίνες πριν την άσκηση

Δε θα πρέπει να το παρακάνουμε με τις φυτικές ίνες πριν την άσκηση (πολλή σαλάτα ή φρούτα), γιατί μπορεί να μας προκαλέσουν επιπλοκές στο έντερο κατά τη διάρκεια της άσκησης και να επιβραδύνουν το μεταβολισμό μας.


Δεν τρώμε μετά την άσκηση

Όπως σημαντικό είναι το γεύμα πριν την άσκηση, τόσο σημαντικό είναι και το γεύμα μετά την άσκηση. Όταν δεν καταναλώσουμε τροφή μετά τη γυμναστική μας, είναι σαν να μη ταΐζουμε τους μύες μας και να τους αφήνουμε νηστικούς.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID