BREAKING NEWS
latest

Πολάκης εναντίον Τσιόδρα: «Κάνετε ένα βαρύ επιστημονικό λάθος – Μην ποντάρετε τα λεφτά στο εμβόλιο»


Πολάκης εναντίον Τσιόδρα: «Κάνετε ένα βαρύ επιστημονικό λάθος – Μην ποντάρετε τα λεφτά στο εμβόλιο»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολακης, ο οποίος απευθυνόμενος στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έκανε λόγο για επιστημονικό λάθος από πλευράς του.

Χρησιμοποιώντας σημεία της ομιλίας του κ. Τσιόδρα, ο Παύλος Πολακης υποστήριξε ότι ο καθηγητής επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του, ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι λιγότερες από αυτές που παρουσιάζονται. «Παραδέχτηκε ο Τσιόδρας αυτό που φωνάζω. Που είναι τα 1.200 κρεβάτια; Όταν πεθαίνουν 100 την ημέρα δεν πήγανε πάνω από 600 οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε επιστημονικό λάθος το να βασίζεται κάποιος μόνο στο εμβόλιο. «Κάνετε ένα βαρύ επιστημονικό λάθος κύριε Τσιόδρα. Υπάρχει η επιστήμη που υπηρετεί το συμφέρον για δημόσια δωρεάν περίθαλψη και υπάρχει και η επιστήμη που υπηρετεί τα κέρδη των πολυεθνικών. Κάνετε λάθος! Σας το φωνάζω τέσσερις μήνες. Μη ποντάρετε τα λεφτά στο εμβόλιο. Όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ είναι στον αέρα!» είπε ο κ. Πολακης.

Μάλιστα, επέμεινε στη χρήση της κολχικίνης, λέγοντας: «Για ποιο λόγο, όταν είμαι στη μάχη μέσα, χρειάζομαι σφαίρες. Δε χρειάζομαι οχυρωματικά έργα. Οι σφαίρες είναι το προσωπικό, τα φάρμακα, οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι τα οχυρωματικά έργα, δηλαδή τα εμβόλια τα κάνεις στην ανακωχή του πολέμου. Γιατί δε χρησιμοποιούμε την κολχικίνη; Αν το είχαμε κάνει αυτό θα μας γλιτώσει τους μισούς θανάτους» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, που κλείνοντας φώναξε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά: «Έχετε κάνει το lockdown ακορντεόν».

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε μιλήσει από το βήμα της αίθουσας αν και το σύνολο των μελών της επιτροπής είχαν συμφωνήσει να τοποθετούνται από τα έδρανα για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και χρόνου. Οι κινήσεις του κ. Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε την απουσία από την συνεδρίαση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Ξανθός δεν βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Ξανθός δεν είναι σήμερα εδω. Γιατί στον ίδιο χώρο με τον πολωτικο Πολάκη δεν μπορεί να συνυπάρξει. Ο κ. Πολάκης είναι αρχιτέκτονας των επιθέσεων στον επιστημονικό χώρο. Επιθέσεις στον κ. Τσιόδρα που δίνει μάχη ενημέρωσης και επιστημονικού διαφωτισμού. Θα σας θυμίσω ότι ήταν από αυτούς που σήκωναν το περίφημο δήθεν «ΕΟΔΥ gate» για διπλές καταγραφές. Εσείς κρατούσατε διπλά γραφεία στο Δήμο Σφακίων. Ποιοι μιλάτε κ. Πολάκη; Εσείς που είχατε στον Μαυραγάνη στην κυβέρνησή σας και σήμερα μιλά κατά των εμβολίων; Ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς που καθημερινά υβρίζουν. Που προφήτευαν ότι δεν θα έχουμε κλίνες ΜΕΘ.
Εσείς προφητεύατε όχι Μπέργκαμο, και άλλα δεινά. Για μεγάλη σας λύπη αντέξαμε. Άντεξαν οι Έλληνες πολίτες. Ολος σας ο σχεδιασμός βασιζόταν ότι θα πέσουμε έξω. Και αντι να ζητήσετε συγγνώμη έρχεστε να πολώσετε με τον Πολάκη. Η πολιτική δεν είναι σαν τα εσωκομματικά σας. Εδώ χρειάζεται ενότητα λόγου και δράσης για να βγάλουμε την χώρα από την περιπέτεια.».





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID