BREAKING NEWS
latest

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών γίνονται για να προσθέσουν περισσότερα μαλλιά σε μια περιοχή στο κεφάλι σας που μπορεί να αραιώνει ή να εμφανίζει φαλάκρα. Αυτό γίνεται λαμβάνοντας μαλλιά από παχύτερα μέρη του τριχωτού της κεφαλής ή από άλλα μέρη του σώματος και μεταμοσχεύοντας το στο τμήμα αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής.

Σε όλο τον κόσμο, περίπου το 60 τοις εκατό των ανδρών και το 50 τοις εκατό των γυναικών βιώνει κάποια μορφή τριχόπτωσης. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή, συμπεριλαμβανομένων τοπικών θεραπειών όπως η μινοξιδίλη. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια άλλη μέθοδος αποκατάστασης. Η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε το 1939 στην Ιαπωνία με μονές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής. 

Λειτουργούν οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών;

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι συνήθως πιο επιτυχημένες από τα προϊόντα αποκατάστασης μαλλιών χωρίς συνταγή. Υπάρχουν όμως ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη: Οπουδήποτε από το 10 έως το 80 τοις εκατό των μεταμοσχευμένων μαλλιών, θα αναπτυχθεί πλήρως σε περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Όπως τα κανονικά μαλλιά, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα αραιωθούν με την πάροδο του χρόνου. Άτομα με αδρανή θυλάκια τρίχας (σάκοι που συνήθως περιέχουν μαλλιά κάτω από το δέρμα αλλά δεν μεγαλώνουν πλέον τα μαλλιά) μπορεί να έχουν λιγότερο αποτελεσματικές μεταμοσχεύσεις, αλλά μια μελέτη του 2016 δείχνει ότι η θεραπεία με πλάσμα μπορεί να βοηθήσει έως και το 75 τοις εκατό ή περισσότερο των μεταμοσχευμένων τριχών να αναπτυχθούν πλήρως.

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών δεν λειτουργούν για όλους. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την αποκατάσταση των μαλλιών εάν εμφανίζετε φαλάκρα ή αραιώνουν φυσικά ή έχετε χάσει τα μαλλιά λόγω τραυματισμού. Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις γίνονται με τα υπάρχοντα μαλλιά σας, επομένως δεν είναι τόσο αποτελεσματικά για τη θεραπεία ατόμων με: διαδεδομένη αραίωση και φαλάκρα, τριχόπτωση λόγω χημειοθεραπείας ή άλλων φαρμάκων, παχιά σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής από τραυματισμούς. Συζητήστε με το γιατρό σας ή έναν χειρουργό μεταμόσχευσης προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών. Μπορεί επίσης να μην πληροίτε τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε διαδικασία με βάση τον όγκο ή την ποιότητα των μαλλιών σας.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID