BREAKING NEWS
latest

Ηλεκτρικό λεωφορείο κάνει ντεμπούτο στη γραμμή Κυψέλη – Παγκράτι


Ηλεκτρικό λεωφορείο κάνει ντεμπούτο στη γραμμή Κυψέλη – Παγκράτι

Δρομολόγια με επιβάτες, στη γραμμή 2 Κυψέλη-Παγκράτι, ξεκινά πιλοτικά από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα από τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Ελλάδα.

Το λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD (Build Your Dreams), είχε δοκιμαστεί από τις Οδικές Συγκοινωνίες το φθινόπωρο για λίγες ημέρες και χωρίς επιβάτες.

Η εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και ο εισαγωγέας της στην Ελλάδα «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για δοκιμή ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων της ΟΣΥ ΑΕ.

Το αθόρυβο BYD K9 Electric, μήκους 12 μέτρων, διαθέτει 3 διπλές πόρτες με χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και ειδική ράμπα για ΑμΕα στη μεσαία πόρτα, ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι 52 όρθιοι και 1 άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο.

Η μπαταρία έχει ισχύ 350 kw και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε 3 ώρες. Το όχημα κινείται με 2 ηλεκτροκινητήρες των 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 ίππων.

Διαθέτει επίσης κάμερες και μόνιτορ =για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κλιματισμό

Τέλος, παρέχει στους επιβάτες δωρεάν δίκτυο Wi-Fi.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το είδαμε εδώ




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID