BREAKING NEWS
latest

Τέρμα στο ψέμα της γρίπης: Τρεις φορές πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός


Μία νέα γαλλική έρευνα για τη θνητότητα του κορωνοϊού βάζει μία και καλή τέλος στις αστοιχείωτες και ανεύθυνες διαδόσεις των πρώτων μηνών του ιού που στηρίζοντας στις φράσεις «μία γριπούλα είναι» και «η εποχική γρίπη σκοτώνει περισσότερους».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet Respiratory Medicine και συγκρίνει έναν τεράστιο αριθμό ασθενών από γρίπη και από κορωνοϊό σε ίδιο χρονικό διάστημα, μελετώντας την θνητότητα των δύο ασθενειών.

Η έρευνα έχει βασιστεί σε δεδομένα περισσότερων από 135.000 Γάλλων ασθενών, εκ των οποίων 89.530 που νοσηλεύθηκαν λόγω κορωνοϊού από τον Μάρτιο ως τον Απρίλιο του 2020 και 45.819 που ασθένησαν και νοσηλεύτηκαν με γρίπη από τον Δεκέμβριο του 2018 ως τον Φεβρουάριο του 2019.

«Η έρευνά μας είναι η ευρύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για να συγκρίνει τις δύο ασθένειες και επιβεβαιώνει ότι η covid-19 είναι πολύ πιο σοβαρή από τη γρίπη. Το γεγονός ότι το ποσοστό θνητότητας της COVID-19 είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της εποχικής γρίπης είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό γνωρίζοντας ότι η γρίπη τον χειμώνα 2018-2019 ήταν η χειρότερη των τελευταίων πέντε ετών στη Γαλλία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νεκρών», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η δρ Κατρίν Καντέν, ερευνήτρια στο Insem.

Το ποσοστό θνητότητας των ασθενών με κορωνοϊό ήταν τριπλάσιο (16,9%  και περισσότεροι από 15.000 θάνατοι) σε σχέση με αυτό που ασθένησαν με γρίπη (5,8% και περισσότεροι από 2.600 θάνατοι).

Επιπλέον όσοι νοσηλεύτηκαν με covid-19 αναγκάστηκαν να οδηγηθούν σε  ΜΑΦ ή ΜΕΘ κατά ποσοστό 16,3% έναντι 10,8% των νοσηλευμένων με γρίπη.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID