Δευτέρα

Sputnik V: Το ρωσικό εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό προς τη νέα μετάλλαξηΤο εμβόλιο αποδείχθηκε να είναι άνω του 90% αποτελεσματικό έναντι των προηγούμενων στελεχών του κορονοϊού

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V φαίνεται να είναι αποτελεσματικό κατά της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, η οποία βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κύριλ Ντιμίτριεφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο, Sputnik, ο Ντιμίτριεφ κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε ότι το RDIF «επιβεβαιώνει σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πως το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V, είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια στα υπάρχοντα στελέχη του κορωνοϊού, αλλά και στην νέα μετάλλαξη η οποία παρατηρήθηκε στην Ευρώπη».

Το εμβόλιο κατά της COVID-19, αναπτύχθηκε από κοινού από το ρωσικό Κέντρο Ερευνών Gamaleya και το RDIF, ενώ τον Αύγουστο έγινε το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, το εμβόλιο αποδείχθηκε να είναι άνω του 90% αποτελεσματικό έναντι των προηγούμενων στελεχών του κορονοϊού.


 


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: