BREAKING NEWS
latest

Τις πιο hardcore συμβουλές για τον έρωτα μου τις έδωσε ο πιο ρομαντικός άνθρωπος που ξέρω


Από την πρώτη εβδομάδα συνεργασίας μας, η Γεωργία πήρε τον τίτλο “ο πιο ρομαντικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει”. Πιστεύει ότι στο πρώτο ραντεβού το αγόρι πρέπει να πάρει το κορίτσι από το σπίτι και να του προσφέρει σοκολάτα. 

Ξέρει ότι θέλει να είναι ερωτευμένη εσαεί και το κομμάτι “σύντροφος” παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο για εκείνη από ό,τι θα περίμενε κανείς από μια τύπισσα που κυκλοφορεί με boyfriend jeans και sneakers. Η διάσταση μεταξύ μας για το πώς “τσουλάει” ο έρωτας ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή, αλλά με έναν παράξενο τρόπο λειτουργούσε μια χαρά.

Η Γεωργία έγινε ο άνθρωπος που απευθυνόμουν όποτε ένιωθα την ανάγκη να πατήσω delete σε ένα μέτριο love story ή όποτε ήμουν πιο τσιμπημένη από όσο μπορούσα να διαχειριστώ. Πάντα έβρισκε τον τρόπο να μου θυμίζει ότι είμαι πολύ σκληρή ή πολύ χαζή. Τόσο χαζή που δε βάζω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου. Εκείνου που δεν έστειλε το μήνυμα ή που δεν ανταποκρίθηκε στο φλερτ μου ακριβώς όπως θα ήθελα. Ναι, η Γεωργία ήταν εκεί για να μου υπενθυμίζει ότι ο έρωτας και το φλερτ υπάρχουν μόνο για να μας κάνουν δημιουργικούς, λίγο χαζούς και πολύ χαρούμενους. 

Ακόμα και τις φορές που πίστευε ότι ξόδευα το χρόνο μου με άτομα που δεν άξιζαν ούτε λίγη προσοχή, έβρισκε έναν τρόπο να βάζει μια ρομαντική πινελιά στην αδιάφορη κατά τα άλλα ιστορία. Μέσα από όλες τις στιγμές που η Γεωργία προσπαθούσε να διαχειριστεί (και ίσως να μη σνομπάρει) την ανώριμη, millennial αντιμετώπιση του έρωτα εκ μέρους μου, μου έδωσε και τις καλύτερες συμβουλές.

Προσπαθώντας να τις επαναφέρω στο μυαλό μου μια Παρασκευή απόγευμα, δύο καφέδες και ένα ποτήρι τεκίλα μετά, συνειδητοποίησα κάτι σοκαριστικό: Ο πιο ρομαντικός άνθρωπος στη ζωή μου, μου είχε δώσει κάποιες από τις πιο hardcore συμβουλές για τον έρωτα.

Δεν υπάρχουν soulmates

Αν ρωτήσεις τη Γεωργία πώς φαντάζεται την ιδανική σχέση, θα σου την περιγράψει με μια εικόνα: Ένα ζευγάρι ξαπλωμένο σε δύο ξεχωριστούς καναπέδες. Ο καθένας διαβάζει το βιβλίο του και πού και πού διακόπτουν ο ένας τον άλλο για να μοιραστούν κάτι ενδιαφέρον που διάβασαν. Οι δύο πρωταγωνιστές της σχέσης όμως δεν είναι soulmates για εκείνη. Απλά βρέθηκαν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και για καλή τους τύχη, κάνουν καλές επιλογές βιβλίων. Τίποτα περισσότερο.

Μην περιμένεις να αλλάξεις κανέναν

Βασικά, μη θέλεις να αλλάξεις και κανέναν. Αν δε σου κάνει όπως είναι, πήγαινε παρακάτω. Αν επιμένεις να θέλεις να τον αλλάξεις, άδικος κόπος. Κανείς δεν αλλάζει αν δεν το θέλει και όπως και να έχει δεν είναι δική σου δουλειά. Αυτή ήταν μια μίνι dating συμβουλή που ψέλλισε αδιάφορα η Γεωργία μια Τρίτη, ανακατεύοντας το τσάι της.

Οι άνθρωποι δε μιλάνε ανοιχτά και αυτό είναι κουραστικό

Σε ένα meeting, συζητώντας για θέματα σχέσεων έπεσε μια απορία στο τραπέζι. Μια από εκείνες που ξέρεις ότι στην πραγματικότητα απασχολούν βαθιά αυτόν που την εξέφρασε. Η απορία ήταν: Τι κάνουμε λάθος οι άνθρωποι και ο έρωτας πέφτει από παγόβουνο σε παγόβουνο;

Κοιτάζοντας τη Γεωργία, στοιχημάτιζα με τον κακό εαυτό μου ότι θα απαντούσε κάτι εξαιρετικά ρομαντικό. Κάτι που θα μας έκανε να νιώσουμε συναισθηματικά ανάπηροι. Αλλά όχι. Ο κακός μου εαυτός έχασε και η Γεωργία απάντησε με ύφος ανθρώπου που έχει κουραστεί πραγματικά από την ανθρώπινη βλακεία: “Οι άνθρωποι δε μιλάνε ανοιχτά. Φοβούνται, χάνουν χρόνο, κουράζουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.”

Μην κάνεις ποτέ σχέση από απόσταση

Στο υποθετικό σενάριο “γνωρίζω τον έρωτα της ζωής μου στο μετρό και την άλλη μέρα εκείνος φεύγει στο εξωτερικό” η απάντηση της Γεωργίας είναι απόλυτη: Καταπίνεις ό,τι νιώθεις, τον κάνεις μια αγκαλιά και τον αφήνεις να φύγει. Ειδάλλως, είσαι μαζοχίστρια και έχεις ήδη αρχίσει να με φρικάρεις.

Να είσαι πάντα καχύποπτη

Ο πιο ρομαντικός άνθρωπος του κύκλου μου με έχει συμβουλεύσει να είμαι καχύποπτη με όλους. Πότε; Τη στιγμή που κόντευα να τσιμπήσω με τους χειρισμούς ενός too good to be true αγοριού. Το χειρότερο; Είχε δίκιο.

Δεν έχει και πολύ σημασία το αν θα κάνεις σeξ στο πρώτο ή στο τρίτο ραντεβού

Ναι, η Γεωργία δεν πιστεύει σε σωστές στιγμές και ατμόσφαιρες. Είναι της άποψης του να ζεις τη στιγμή και να κάνεις ό,τι νιώθεις.

Αυτό που σε ενοχλεί σε κάποιον από την αρχή, θα σε ενοχλεί για πάντα
Και δεν αποκλείεται και να σας χωρίσει. Αυτό έχει υπάρξει απάντηση σε ζητήματα ευρείας γκάμας: Από το “δε μ’αρέσουν τα παπούτσια του” μέχρι “δεν έχει πάει ούτε μια φορά σε συναυλία”.

Οι άντρες δεν είναι μ***κες. Έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τις γυναίκες

Για τη Γεωργία άντρες και γυναίκες είμαστε το ίδιο πράγμα.Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, θέλουμε να ερωτευτούμε, να κάνουμε σεξ, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Ίσως όλα μαζί, ίσως το κάθε ένα σε διαφορετική φάση και με συγκεκριμένο focus. Τελεία.

Μην επικεντρώνεσαι στον αν του αρέσεις, αλλά αν ΣΟΥ αρέσει

“Τη στιγμή που θα κάτσεις για λίγο να σκεφτείς αν σου αρέσει πραγματικά ο άλλος, θα έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας. Το καλύτερο; Θα έχεις αφήσει πίσω σου όλο αυτό το χάσιμο χρόνου ενέργειας στην ανασφάλεια για το αν του αρέσεις; Τι σημασία έχει ρε συ, αν του αρέσεις, αν δεν αρέσει εκείνος σε εσένα;”. *συνέχισε να απαντάει πυρετωδώς σε mail σαν να είχε πει το πιο κλισέ πράγμα στον κόσμο*

Αν είναι να το αναλύεις τόσο πολύ, μην το κάνεις καν

Ναι, η ρομαντική Γεωργία είναι του τώρα. “Όλα είναι τώρα” λέει και ξαναλέει. Ούτε αναλύσεις, ούτε overthinking. Το θέλεις; Το κάνεις.

Πέσε με τα μούτρα

“Βούτα όσο βαθιά θες. Πέσε με τα μούτρα”, με συμβούλευσε μια φορά που πνιγόμουν στην ανασφάλεια. Μου είπε να αφήσω κάτω την πανοπλία μου, αλλά όχι τη λογική μου, και να κάνω ό,τι νιώθω. Να τσαλακωθώ, να νιώσω και να μη φοβάμαι. “Όλα στο χέρι σου είναι. Και το να φας τα μούτρα σου και το να τα βάλεις στη θέση τους και να πας παρακάτω”.

Η ευκολία της Γεωργίας να εξυψώνει και να απομυθοποιεί την έρωτα με την ίδια άνεση με έκανε να καταλάβω ότι το να είσαι ρομαντικός δεν είναι επιλογή ενός συναισθηματικά μαλακού ανθρώπου. Είναι απλά ο τρόπος που λειτουργεί ένα άτομο, γνωρίζοντας ότι το να τσακίζεσαι από τον έρωτα είναι μέρος του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που παίζουν μόνο τα γενναία κορίτσια.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID