BREAKING NEWS
latest

Μπουρλά για εμβόλιο Pfizer: Συγκινήθηκα μέχρι δακρύων και ανακουφίστηκα όταν έμαθα τα αποτελέσματα


Τα συναισθήματα που ένιωσε όταν έμαθε τα νέα για τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το εμβόλιο που δημιούργησαν PFIZER και BioNTech, περιέγραψε ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων λειτουργίας της Pfizer στην Ελλάδα, ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά μίλησε για την ημέρα που έμαθε πως το εμβόλιο που αναπτύσσει η εταιρεία του με την BioNTech κατά του κορονοϊού πέτυχε τους στόχους ασφάλειας και υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.  

«Έμαθα τα καλά νέα για τα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ένα απόγευμα Κυριακής, μία μέρα πριν ανακοινώσουμε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Συγκινήθηκα μέχρι δακρύων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ένιωσα ενθουσιασμό ότι επιτέλους μπορούμε να δούμε ένα φως στο τέλος αυτού του μεγάλου και σκοτεινό τούνελ και βεβαίως ένιωσα μεγάλη περηφάνια για όλους τους συναδέλφους μου στην Pfizer που κατάφεραν να προσφέρουν στον κόσμο αυτό το φως.

Στην πραγματικότητα μπόρεσα να ανασάνω με ανακούφιση, γιατί ακούγοντας τα αποτελέσματα γνώριζα ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι, εκατομμύρια επιχειρήσεις, εκατοντάδες κυβερνήσεις είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και είχαμε τελικά καταφέρει να ανταποκριθούμε.

Βεβαίως ένιωσα ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τους χιλιάδες επιστήμονες που εργάστηκαν μέρα-νύχτα όλο αυτό το διάστημα για να επιτύχουν αυτό το επίτευγμα.

Όπως επίσης και για τους χιλιάδες εθελοντές που σήκωσαν το χέρι και επέλεξαν να λάβουν μέρος στις κλινικές δοκιμές, με μία αυταπάρνηση και έναν αλτρουισμό θέλοντας να προσφέρουν στην κοινωνία».


Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου BioNTech & Pfizer.
 
Με ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοινώνει πως η αρμόδια εισηγητική Επιτροπή για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου BioNTech / Pfizer κατά του κορονοϊού θα συνεδριάσει εκτάκτως για να αποφασίσει σχετικά. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα μέλη της CHMP και οι εμπειρογνώμονες της εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς τις τελευταίες εβδομάδες για να αξιολογήσουν τα δεδομένα που κατέθεσαν BioNTech και Pfizer, στο πλαίσιο της αίτησης για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το mRNA εμβόλιο BNT162b2 κατά της COVID-19.

Η ταχύτητα στην αξιολόγηση και λήψη απόφασης σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των πρόσθετων των πληροφοριών που θα χορηγήσουν οι εταιρείες ώστε να απαντηθούν ερωτήσεις που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης. Τέτοιες επιπρόσθετες πληροφορίες ελήφθησαν χθες το απόγευμα και καθώς εκκρεμεί το αποτέλεσμα της αξιολόγησης μία έκτακτη ειδική συνάντηση της CHMP προγραμματίστηκε για τις 21 Δεκεμβρίου, με στόχο να καταλήξει σε απόφαση εάν είναι δυνατόν. Αλλά, η προγραμματισμένη συνάντηση για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί, σε περίπτωση που χρειαστεί.

"Η επιτροπή CHMP Θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση της το συντομότερο δυνατόν και μόνο όταν οι πληροφορίες τα δεδομένα για την ποιότητα ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι πλήρη και επαρκή, ώστε να καταστεί σαφές ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Με την σύσταση της CHMP για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ακολουθήσει fast track διαδικασία για την λήψη απόφασης εντός ημερών, με στόχο την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας που θα ισχύει για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια άδεια κυκλοφορίας διασφαλίζει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 να πληρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα που ισχύουν για όλα τα εμβόλια και φάρμακα. Επίσης θα ενεργοποιήσει την άμεση διάθεση του εμβολίου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει αναπτυχθεί. 

Βασιλική Αγγουρίδη





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID