BREAKING NEWS
latest

Παλιά μυστικά για το ξεβούλωμα των αποχετεύσεων


Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Ξαφνικά, βλέπουμε την αποχέτευση να μην «τραβάει» και ο νιπτήρας, ο νεροχύτης ή η μπανιέρα αρχίσουν να γεμίζουν με νερό.

Και δεν είναι καθόλου ευχάριστο… Εκεί που θέλεις να τελειώσεις με τις αγγαρείες του σπιτιού ή να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου, βρίσκεσαι τελικά μέσα στα νερά.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εύκολες και τις περισσότερες φορές πολύ αποτελεσματικές λύσεις για να γλυτώσετε τα χρήματα της επίσκεψης του υδραυλικού και τα ιδιαίτερα σκληρά και επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και μάθετε πώς να ξεπερνάτε αυτά τα προβλήματα με μερικές απλές συνταγές.

Μπορεί να έχετε ακούσει στο παρελθόν κάποιες από αυτές τις μεθόδους. Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική! Αλλά καλό είναι να τις ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε κάτι που ίσως δεν ξέραμε.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι παραδοσιακοί τρόποι δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάνουν λάθος όμως. Έχουν. Και μάλιστα χωρίς να φθείρονται οι αποχετεύσεις, όπως όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα του εμπορίου.
Σας συνιστούμε επίσης να καθαρίζετε προληπτικά τις αποχετεύσεις και να χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα ανοξείδωτα φίλτρα στην είσοδο της υδρορροής.

Όσοι κατοικούν σε δικό τους σπίτι, καλό είναι να σκεφτούν και τη λύση του «σκουπιδοφάγου» στην κουζίνα. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού είναι απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε νοικοκυριό.

Ξεβούλωμα νεροχύτη
Ένα κόλπο «της γιαγιάς» είναι το ξεβούλωμα της αποχέτευσης με χρήση τριών απλών συστατικών που μάλλον έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Καταρχήν θα πρέπει να βάλετε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό να βράζει. Στη συνέχεια, ρίξτε 2-3 κουταλιές μαγειρική σόδα στο στόμιο της αποχέτευσης. Μετά, αδειάστε μισό ποτήρι ξύδι. Και αμέσως ρίξτε σιγά-σιγά το καυτό νερό. Με μεγάλη προσοχή και απόσταση για να μην καείτε.

Θα γίνει μια χημική αντίδραση που θα απελευθερώσει την αποχέτευση από τα λίπη, τη βρομιά και τα υπολείμματα τροφών που έχουν γίνει ένα στον σωλήνα και εμποδίζουν τη ροή του νερού.

Ξεβούλωμα μπανιέρας
Αντίθετα με την κουζίνα, όπου είναι τα λάδια και η βρομιά που βουλώνουν την αποχέτευση, οι σωλήνες στο μπάνιο συνήθως φράζουν από τις τρίχες και τα κατάλοιπα σαπουνιού. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να δοκιμάσετε μια άλλη τεχνική.

Κάτι που φαίνεται πως λειτουργεί μια χαρά σε αυτή την περίπτωση είναι να προσθέσετε 3-4 κουταλιές αλάτι σε μια κατσαρόλα με νερό που έχετε βάλει να βράσει.

Αδειάστε στη συνέχεια με μεγάλη προσοχή το καυτό αλατόνερο στην αποχέτευση.

Καθαρισμός σωλήνων με υγρό σαπούνι για πιάτα
Το υγρό σαπούνι είναι ιδανικό για πολλές ανορθόδοξες χρήσεις αλλά κάνει θαύματα και στο ξεβούλωμα της αποχέτευσης.

Αδειάστε περίπου μισό ποτήρι υγρό για πιάτα στην αποχέτευση και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και πάντως όχι λιγότερο από μια ώρα.

Μετά αδειάστε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Το σύστημα αυτό θα σας βοηθά να έχετε πάντα την αποχέτευση καθαρή και ελεύθερη από λίπη και άλλες ακαθαρσίες.

Απόφραξη με βεντούζα
Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει ήδη ποσότητα νερού που δεν μπορεί να απομακρυνθεί; Οι προηγούμενες μέθοδοι μπορεί να μην φανούν χρήσιμες σε μια τέτοια περίπτωση.

Η παλιά και καλή βεντούζα ή τα πιο σύγχρονα πιεστικά έμβολα δημιουργούν την κατάλληλη παλινδρόμηση και ισχυρή πίεση που χρειάζεται για να απελευθερωθεί ο σωλήνας.

Στην κουζίνα, τα λίπη παγώνουν και δημιουργούν ένα αδιαπέραστο στρώμα. Πολλές φορές δεν είναι αρκετό το καυτό νερό και τα υλικά που προκαλούν χημικές αντιδράσεις.

Τότε η βεντούζα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Σημαντικό είναι να γίνουν οι κινήσεις σωστά και με έντονο ρυθμό. Χρειάζεται καλή τοποθέτηση στην επιφάνεια και σωστοί και γρήγοροι χειρισμοί.

Να θυμάστε πως πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές. Μην περιμένετε να φράξει εντελώς ο σωλήνας. Όταν παρατηρήσετε πως το νερό καθυστερεί να φύγει από την αποχέτευση, πιάστε δουλειά.

Μια-δυο φορές με τη βεντούζα και ο σωλήνας καθάρισε.

Μην ξεχνάτε τα φίλτρα
Η καλύτερη επιλογή είναι να προλαβαίνουμε τα προβλήματα και όχι να τα λύνουμε.

Ένα κατάλληλο φίλτρο σε κάθε αποχέτευση θα κρατήσει μακριά τη βρομιά και τις έννοιες. Κάποιοι χρησιμοποιούν συμπληρωματικά ένα κομμάτι τούλι στις αποχετεύσεις του μπάνιου.

Αν ξέρεις πως να το προσαρμόσεις στο στόμιο της υδρορροής ή στην αποχέτευση της ντουζιέρας, μαζί πάντα με το ανοξείδωτο ή πλαστικό φίλτρο, τότε κάνει θαύματα.

Μαζεύει και τα πιο μικρά υπολείμματα και κατάλοιπα, ιδίως τις τρίχες. Μετά μπορεί να πεταχτεί και να αντικατασταθεί με ένα νέο κομμάτι τούλι.

Οι φθηνές λύσεις καμιά φορά είναι οι καλύτερες.

Εύκολα και απλά μυστικά που καλό είναι να ξέρουμε. Η αποφράξεις είναι ακριβές και μέχρι να φτάσετε εκεί σίγουρα θα περάσετε από την περίοδο της απογοήτευσης και του εκνευρισμού.

Μην αφήνετε τις αποχετεύσεις να βουλώσουν. Χρησιμοποιήστε προληπτικά τις παραπάνω λύσεις και θα έχετε αποφύγει πολλά προβλήματα και νεύρα.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID