Σάββατο

Δες πώς θα αντιμετωπίσεις τη λιπαρότητα των μαλλιώνΔιάβασε παρακάτω πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την ενοχλητική λιπαρότητα των μαλλιών και πειραματίσου μέχρι να βρεις αυτό που λειτουργεί για τα δικά σου.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να ξέρεις πώς δημιουργείται, ώστε να γνωρίζεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι πως όταν οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής υπερλειτουργούν, τότε εμφανίζεται υπερβολική λιπαρότητα στα μαλλιά. 

Αυτή η ανισορροπία στους συγκεκριμένους αδένες άλλοτε είναι γονιδιακή, άλλοτε οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές και άλλοτε αποδίδεται σε εξωτερικές αιτίες, όπως η χρήση προϊόντων styling ή φαρμάκων. 

Όμως και ο τύπος μαλλιών παίζει σημαντικό ρόλο, αφού όσοι έχουν λεπτά μαλλιά έχουν και περισσότερους σμηγματογόνους αδένες στο τριχωτό, με αποτέλεσμα να παράγεται περισσότερη λιπαρότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απόψεις που έχουν διατυπωθεί για τα λιπαρά μαλλιά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται συχνό λούσιμο ώστε να απομακρύνονται το σμήγμα και η λιπαρότητα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το συχνό λούσιμο ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες και παράγουν ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. 

Γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να πειραματιστείς λιγάκι μέχρι να δεις τι σου ταιριάζει. Δοκίμασε να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε δύο ή τρεις ημέρες και, αν διαπιστώσεις ότι η λιπαρότητα μειώνεται, ακολούθησε αυτό το σύστημα, διαφορετικά, μπορείς να τα λούζεις όσο συχνά χρειάζεται. 

Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε τα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που μπορεί να είναι πραγματικά επιθετικά για το τριχωτό και να προκαλέσουν πρόβλημα αντί να το λύσουν.

Τέλος, μην ξεχνάς μία φορά την εβδομάδα να εφαρμόζεις μία θεραπεία, που θα την απλώνεις πριν το λούσιμο σε στεγνά μαλλιά, μόνο στις ρίζες, η οποία απορροφά το σμήγμα και τα κατάλοιπα από το δέρμα του κεφαλιού, ενώ δίνει αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: