BREAKING NEWS
latest

Αυτό είναι το μυστικό της διάρρηξης στις χρυσές θυρίδες του Νέου Ψυχικού


Η διάρρηξη των θυρίδων στην τράπεζα του Νέου Ψυχικού ίσως σχετίζεται με άλλο τραπεζικό κατάστημα που έχει κλείσει, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Οι θυρίδες του παραρτήματος στο Νέο Ψυχικό που έγιναν στόχος των άγνωστων «διαρρηκτών» την περίοδο 5 Αυγούστου έως 13 Νοεμβρίου 2020, ήταν όλες στην ίδια οριζόντια σειρά κι ήταν τμήμα ενός φοριαμού που μεταφέρθηκε από άλλο γειτονικό υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας που έκλεισε στα τέλη του 2019.

Οι τέσσερις θυρίδες (σ.σ. από ένα σύνολο επτά στην ίδια οριζόντια σειρά του φοριαμού αυτού) είχαν παραβιασθεί με χειρουργικό τρόπο μόνο στην κλειδαριά που αντιστοιχεί στο κλειδί του ιδιοκτήτη της θυρίδας, ενώ εκείνη που εισέρχεται –για λόγους ασφαλείας- το κλειδί του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου δεν είχε το οποιοδήποτε ίχνος διάρρηξης.

Με βάση αυτή την ένδειξη τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στον σχεδιασμό της αρπαγής του περιεχομένου των τεσσάρων θυρίδων να εμπλέκονται άτομα που σχετίζονται με το προαναφερθέντα παράρτημα τράπεζας ή κι ιδιώτες.

Με γνωριμία ίσως πρώην τραπεζικών υπαλλήλων με κάποιον από τους ιδιοκτήτες μιας θυρίδας από τον ίδιο φοριαμό ή άλλης θυρίδας στην κλεισμένη τράπεζα. Προκειμένου να ανοίξουν την κλειδαριά που αντιστοιχεί στον τραπεζικό υπάλληλο χρησιμοποίησαν το παλιό κλειδί ή αντίγραφό του που διέθεταν υπάλληλοι της κλεισμένης τράπεζας. 

Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διάρρηξη να έκανε κάποιος από τους κατόχους άλλων θυρίδων στον ίδιο φοριαμό ή άλλος που ήξερε αυτό το «μυστικό». Κι αυτό, στον χρόνο που παρέχεται συνήθως – τουλάχιστον μισή ώρα – από τον τραπεζοϋπάλληλο – υπεύθυνο των θυρίδων, ώστε ο πελάτης του καταστήματος να τακτοποιήσει χρήματα, τιμαλφή, έγγραφα κι άλλα αντικείμενα στις θυρίδες, να προχωρήσει στην καταμέτρησή τους κλπ.

Πηγή




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID