BREAKING NEWS
latest

Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο Ισραήλ λόγω αύξησης των κρουσμάτων


Η ισραηλινή κυβέρνηση ανήγγειλε τη Δευτέρα (7/12) ότι θα επιβληθεί αυτή την εβδομάδα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Από αύριο Τετάρτη «θα επιβληθεί απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου που δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας «οι εμπορικές συναλλαγές θα απαγορεύονται» ενώ «θα επιβάλλονται περιορισμοί στις κινήσεις μεταξύ διαφόρων τομέων» της χώρας, προστίθεται στο κείμενο, που δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κυβέρνηση πρόκειται σύντομα να κάνει πιο συγκεκριμένο το μέτρο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επηρεάσει τις παραδοσιακές οικογενειακές βραδινές συγκεντρώσεις καθώς η Χανουκία, η εβραϊκή γιορτή των φώτων, ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη.

Οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν για δεύτερη φορά lockdown σε εθνική κλίμακα το Σεπτέμβριο, ενώ η χώρα κατέγραφε έναν από τους υψηλότερους δείκτες κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στον κόσμο.

Τα περιοριστικά μέτρα έκτοτε χαλάρωσαν, όμως ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται σταθερά από το Νοέμβριο και ξεπέρασε το όριο των χιλίων σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Το Ισραήλ, χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει ως εδώ 346.490 κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 2.900 θανάτους εξαιτίας του COVID-19.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID