Παρασκευή

Εμβόλιο covid-19: Έφτασαν στη χώρα μας οι πρώτες δόσειςΕμβόλιο covid-19: Έφτασαν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας φαίνεται πως ξεκίνησε, καθώς πέρασαν στην Ελλάδα μέσω Προμαχώνα, οι πρώτες 9.700 δόσεις του εμβολίου, προκειμένου την Κυριακή να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην περιοχή έχουν μεταβεί  κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να υποδεχθούν τα φορτηγά.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν ταυτόχρονα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια και στη χώρα μας, μετά και την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/Biontech.

Επιπλέον, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, η νταλίκα με τα εμβόλια θα κατευθυνθεί υπό άκρα μυστικότητα και υπό τη συνοδεία οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ σε μεγάλο αποθηκευτικό hub στην Αττική. Από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες και αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα, την οποία επισκέφθηκε και επιθεώρησε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα κέντρα όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.


Επίσης, στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν 5 χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, ενώ οι  δυο πρώτοι που  θα εμβολιαστούν  θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.

Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: