Δευτέρα

Ιαπωνία: Κατάστημα χρησιμοποιεί ρομπότ για να ελέγχει αν οι πελάτες φοράνε μάσκα!


 


Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε ένα κατάστημα στην Ιαπωνία, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα ρομπότ, που θα ελέγχει αν οι πελάτες και όχι μόνο χρησιμοποιούν την μάσκα τους.

Το Robovie που αναπτύχθηκε από το Advanced Telecommunications Research Institute International στο Κιότο, είναι σε θέση να επιλέξει πελάτες που δεν φορούν μάσκες και να τους ζητήσει ευγενικά να φορέσουν. Μπορεί επίσης να παρέμβει όταν οι πελάτες δεν καταφέρνουν να τηρούν αποστάσεις στην ουρά ενώ πληρώνουν.

Η δοκιμή, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι προγραμματιστές του Robovie, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από μια σειρά ρομποτικών καινοτομιών, ελπίζουν ότι το πείραμα θα μειώσει τη στενή επαφή μεταξύ αγοραστών και προσωπικού, προσθέτοντας ότι πιστεύουν πως οι άνθρωποι θα αισθάνονται λιγότερο ντροπιασμένοι όταν τους ζητείται να φορέσουν μάσκα από ένα ρομπότ παρά από έναν συμπολίτη τους.

Εξοπλισμένο με προφορτωμένες πληροφορίες σχετικά με τη διάταξη του καταστήματος, το Robovie χρησιμοποιεί μια κάμερα και αισθητήρες για να παρατηρήσει τις κινήσεις των ανθρώπων και λέιζερ για να μετρήσει την απόσταση μεταξύ τους.

Όταν δεν επιβάλλει κοινωνικές αποστάσεις και μάσκα - ένα προληπτικό μέτρο που είναι γενικά αποδεκτό στην Ιαπωνία - το Robovie καθοδηγεί επίσης τους πελάτες στο κατάστημα.

Ενώ η Ιαπωνία έχει αποφύγει τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες άλλες χώρες, μια πρόσφατη αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων Covid-19 οδήγησε σε εκκλήσεις για νέα μέτρα για την αποτροπή της υπέρβασης των νοσοκομείων καθώς πλησιάζει χειμώνας.

Αναφέρθηκαν 1.441 νέα κρούσματα την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, με το Τόκιο, την Οζάκα και άλλες πόλεις και περιοχές να αναφέρουν ρεκόρ αυξήσεων το σαββατοκύριακο.

Η χώρα σημείωσε συνολικά 119.420 κρούσματα και 1.908 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK.

Ο πρωθυπουργός, Yoshihide Suga, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επανεξέταση μιας επιδοτούμενης εγχώριας τουριστικής εκστρατείας ή για την κήρυξη δεύτερης κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Guardian, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη το σαββατοκύριακο διαπίστωσε ότι το 84% των ερωτηθέντων ανησυχούσε για το τελευταίο ξέσπασμα, με πάνω από το 68% να δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανταπόκριση της δημόσιας υγείας έναντι της οικονομίας.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: