BREAKING NEWS
latest

Στο Αγρίνιο εντοπίστηκε τραυματισμένη ίσως η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου


Στην περιοχή του Αχελώου, διασώθηκε ίσως η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου.
 
Συγκεκριμένα, η χτυπημένη κουκουβάγια (μπούφος) εντοπίστηκε χτυπημένη το Σάββατο (31/10) και αρχικά έλαβε τις πρώτες βοήθειες από κάτοικο του Οικισμού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων στο Αγρίνιο, ενώ στη συνέχεια ο διασώστης Νίκος Πετερέκας βοήθησε στο να μεταφερθεί σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Ο φιλόζωος και φυσιολάτρης Νίκος Πατερέκας, εθελοντικά με την εμπειρία και τις γνώσεις του για την άγρια ζωή, ανέλαβε να βοηθήσει τον χτυπημένο μπούφο και να συνδράμει στην μεταφορά του σε τοποθεσία που θα είναι ασφαλής για το μεγάλο αυτό πουλί.

Ο διασώστης έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Σημερινή τηλεφωνική κλήση από τον κ. Γιώργο Πανταζόπουλο, κίνηση που εκτιμώ πολύ, ο οποίος με ειδοποίησε για έναν ενήλικο Μπούφο (Bubo bubo) που βρέθηκε από ανθρώπους φιλόζωους που έχουν και στο παρελθόν περιθάλψει άγρια τραυματισμένα ζώα, την οικογένεια Δημήτρη Μαλεσιάδα καθώς επίσης και τον Νίκο Μαλεσιάδα, από τον οικισμό Αγ. Γεώργιο Καλυβίων και τους ευχαριστώ θερμά.


Ο "φίλος" μας βρέθηκε στο δρόμο κάτω κοντά στον Αχελώο από τα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν και τον μάζεψαν και τον φρόντισαν από εχθές μέχρι να τον παραλάβω σήμερα. Έχει κάποιο σοβαρό θέμα με τον ταρσό του και μάλλον είναι εξάρθρωση, ή από κάποιο ατύχημα με αυτοκίνητο ή όπως εικάζεται πιάστηκε κάπου και στην προσπάθεια του να ξεφύγει έπαθε ζημιά στο πόδι. Πετάει καλά, δεν έχει κάποιο άλλο τραύμα μόνο το πόδι του.

Σήμερα θα τον φροντίσω εγώ και αύριο θα ταξιδέψει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ. Είναι σημαντικό να γίνει καλά και να επιστρέψει πίσω στον τόπο του εδώ κατόπιν συνεννόησης.

​Η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου με άνοιγμα φτερών 1,70 σίγουρα σε κάνει να την σέβεσαι... Όλα αυτά τα χρόνια έχουν έρθει στα χέρια μου γύρω στους 4-5 Μπούφους. Κάθε φορά είναι σαν πρώτη με ένα τέτοιο πλάσμα. Ευχαριστώ θερμά τον καλό φίλο και συνεργάτη Χρήστος Χριστοδούλου για την παρέα και τις φωτογραφίες».




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID