BREAKING NEWS
latest

Οι πιο φιλικές για οικογένειες πόλεις της Ευρώπης


Το ταξίδι με ολόκληρη την οικογένεια μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο πρότζεκτ αν ο προορισμός δεν είναι κατάλληλος. 

Οι παρακάτω πόλεις, όμως, δέχονται τις οικογένειες με… ανοιχτές αγκάλες, που σημαίνει ότι διαθέτουν πάρκα για παιχνίδι, ενδιαφέροντα μουσεία για όλη την οικογένεια και το κυριότερο, οικονομικό φαγητό. Αν, λοιπόν, αποφασίσατε να ταξιδέψετε με τα παιδιά, δείτε τις ευρωπαϊκές επιλογές σας, γιατί... και οι παντρεμένοι (με παιδιά) έχουν ψυχή.

Άμστερνταμ, για βόλτες στα κανάλια

Το Άμστερνταμ είναι πολύ περισσότερα από την Red Light District και για μια οικογένεια είναι ό,τι πρέπει με τα ποδήλατα και τα κανάλια του. Μπορείτε να πάτε μια βόλτα στα κανάλια οικογενειακώς ή να νοικιάσετε ποδήλατα και να τριγυρίσετε στους ασφαλείς ποδηλατοδρόμους του, προτού επισκεφτείτε το Μουσείο Επιστημών NEMO που σίγουρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών με τα εργαστήρια χημείας όπου γίνονται πειράματα και τον κόσμο των σαπουνόφουσκων, για όσους θέλουν να βραχούν. 

Με μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να επισκεφτείτε και το Μουσείο της Άννας Φρανκ, όπως και του Van Gogh, αρκεί να αγοράσετε εκ των προτέρων τα εισιτήριά σας για να μην περιμένετε στις ουρές. Αυτή την εποχή, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Keukenhof και να δείτε τις τουλίπες να ανθίζουν και μόλις πεινάσετε, σας περιμένει το patat met, δηλαδή τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα που θα ξετρελάνει τα παιδιά, χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.


Δουβλίνο, για πικ νικ και βόλτες στο πράσινο

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από το ότι οι ντόπιο στο Δουβλίνο είναι πολύ φιλικοί άνθρωποι και θα σας βοηθήσουν ό,τι κι αν θελήσετε. Θαυμάστε τις περίφημες πολύχρωμες πόρτες στο κέντρο της πόλης και προς τα νότια καθώς πηγαίνετε στο πάρκο St. Stephen’s στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να κάνετε πιικ νικ με τα παιδιά και να τα αφήσετε να απολαύσουν την πρόσφατα ανακαινισμένη παιδική χαρά ή να ταΐσετε μαζί τις πάπιες. 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ιρλανδίας μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα στάση για την οικογένεια, για ένα ταξίδι στην άγρια ζωή της χώρας κι αν αγαπάτε πολύ τα ζώα, μπορείτε να πάτε μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο στο Phoenix Park. 

Για πιο… σκοτεινή ιρλανδική ιστορία, μπορείτε να επισκεφτείτε το Kilmainham Gaol, φυλακές που έχουν φιλοξενήσει κάθε διάσημο ιρλανδό επαναστάτη. Αν είστε των εκδρομών, μπορείτε να πάρετε το τρένο και να πάτε νότια στο Bray για να επισκεφτείτε το ενυδρείο, να κάνετε βόλτα στη θάλασσα ή να περπατήσετε στο Brayhead. 

Κι αν σας αρέσουν περισσότερο τα βουνά, κατευθυνθείτε προς το County Wicklow όπου θα σας εντυπωσιάσουν οι κήποι στο Powerscout και το σκηνικό και η ιστορία του Glendalough


Βαρκελώνη, για ταξίδι σε παραμυθοχώρα

Με τα έργα του Γκαουντί να ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά, τα παιδιά θα νομίζουν ότι έχουν επισκεφτεί κάποιο παραμυθένιο μέρος και θα γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονική αυτή πανδαισία. Ακόμη, όμως, κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, οι βόλτες στο Las Ramblas ή στη θάλασσα και τα tapas θα ολοκληρώσουν το οικογενειακό πακέτο. 

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την αγορά Boqueria, μια αγορά με λουλούδια, φρούτα και τοπικά προϊόντα που δεν μοιάζει με καμία άλλη και φυσικά μην παραλείψετε να πάτε με τα παιδιά στην ξακουστή Sagrada Familla. Από εκεί, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το πολύ ιδιαίτερο πάρκο Parc Güell και να βγάλετε φωτογραφίες. 

Σας περιμένει, επίσης το Μουσείο Σοκολάτας, αλλά και το CosmoCaixa, ένα διαδραστικό μουσείο επιστημών με μίνι δάσος και πλανητάριο. Για παιδιά με φαντασία, το Μουσείο Ιδεών και Ανακαλύψεων είναι μια επίσης καλή ιδέα. 

Οι πιο περιπετειώδεις οικογένειες, μπορούν να πάνε στο Oceanarium και να κάνουν καταδύσεις για κυνήγι… καρχαριών, κοντά στη μαρίνα στο Port Vell κι έπειτα να απολαύσουν τη μεσογειακή θέα με λίγες γαρίδες και jamon στο ξακουστό Martina's Brasserie & Cocteleria. Κι όταν δύει ο ήλιος, δείτε τα σιντριβάνια που «χορεύουν» στο Fountain of Montjuic.


Χαλκιδική, για ταξίδι εντός των τειχών

Δεν θέλετε να βγείτε εκτός Ελλάδας; Βγείτε τουλάχιστον εκτός Αττικής και ταξιδέψτε μέχρι τη Χαλκιδική. Μπορεί να μην είναι πόλη, αλλά περιοχή στη Μακεδονία, κι έχει σίγουρα πολλές εμπειρίες να σας χαρίσει, για ένα πιο low-budget οικογενειακό ταξίδι. Ξεκινήστε το ταξίδι σας από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας, κάντε πεζοπορία στους λόφους και δοκιμάστε το μονοπάτι Κουτσουπιά-Σίβηρη. 

Περάστε οπωσδήποτε από το γραφικό χωριό Άθυτος που μετρά χρόνια από το 3000 π.Χ. και σταματήστε για καφέ και βόλτες στα στενά δρομάκια και την υπέροχη θέα στον Τορωναίο κόλπο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το σπήλαιο Πετραλώνων στους πρόποδες του λόφου Κατσίκα, διάσημο για τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες του. 

Στη Σιθωνία, η φύση είναι πιο έντονη και συνδυάζεται με την υπέροχη θάλασσα και η Βουρβουρού με τις ταβέρνες της σας περιμένει για φαγητό, ενώ η Νικήτη για βόλτα. Μπορείτε επίσης να πάρετε το καραβάκι από τον όρμο Παναγιάς και να κατευθυνθείτε προς το όρος Άθως και να δείτε τη θέα 20 μοναστηριών σε συνδυασμό με υπέροχο φυσικό περιβάλλον και θάλασσα.


Φλωρεντία, για γνωριμία με την Τέχνη

Ακόμη και οι πιο μικροί σε ηλικία μπορούν να εκτιμήσουν το μεγαλείο του Uffizi Gallery, με έργα των Καραβάτζιο, Ρούμπενς, Μικελάντζελο και άλλων ανάλογων «τεράτων» της Τέχνης. 

Η Βασιλική της Santa Maria del Fiore ή αλλιώς η διάσημη Duomo είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δείτε και εσείς και τα παιδιά και να απολαύσετε τη θέα από ψηλά, ενώ στο Palazzo Vecchio μπορείτε να ανακαλύψετε τα κρυφά μονοπάτια καθώς τα παιδιά μπορούν να πάνε τη δική τους ξενάγηση και να ζωγραφίσουν. 

Τα σουβενίρ σας θα τα ψωνίσετε στην Ponte Vecchio και πίσω ακριβώς μπορείτε να κάνετε βόλτα στο παλάτι Pitti και τους κήπους Boboli, διάσημους για τα σιντριβάνια και τις σπηλιές. Κι αν θέλετε να πάρετε μια καλή γεύση από Τοσκάνη, πάρτε το λεωφορείο νούμερο 7 για το Fiesole, 20 λεπτά βόρεια της πόλης. 

Εκεί θα έχετε τη μαγευτική θέα της Φλωρεντίας από τη μια πλευρά και τα ρωμαϊκά ερείπια από την άλλη. Και μετά μπορείτε να πάτε για ζυμαρικά με τρούφα και ιταλικό κρασί, πριν απολαύσετε οικογενειακώς για το περίφημο ιταλικό gelato.

clickatlife.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID