BREAKING NEWS
latest

Ολόκληρο αυγό ή μόνο ασπράδι; Τι πρέπει τελικά να τρως;


Αν ακολουθείς και εσύ ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, τα αυγά είναι ομολογουμένως ένα από τα βασικά τρόφιμα που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα σου.

Τελικά, όμως, τι είναι πιο υγιεινό για εσένα; Το ολόκληρο αυγό ή μόνο το ασπράδι; Αν πιστεύεις το δεύτερο, η διατροφολόγος, Jo Hollington έρχεται να σου καταρρίψει την πεποίθησή σου αυτή με ένα -και μόνο- post στο Instagram με το οποίο συγκρίνει τις δύο εκδοχές και τα θρεπτικά τους στοιχεία, βοηθώντας σε να αποφασίσεις πιο έξυπνα την επόμενη φορά.





Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jo Hollington | Dietitian MSc (@nutritionme_uk) στις

Όπως μπορείς να παρατηρήσεις, το ασπράδι περιέχει πολύ μικρότερη ποσότητα πρωτεΐνης, πολύ λιγότερες θερμίδες, καθόλου λιπαρά ενώ από θρεπτικά συστατικά περιέχει κάλιο.

Από την άλλη, ο κρόκος περιέχει περισσότερα λιπαρά και χοληστερόλη, συστατικά για τα οποία και αποφεύγεται γενικότερα. ΟΜΩΣ, περιέχει επιπλέον μια πληθώρα άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως, βιταμίνη Α, Β, Β12, φυλλικό οξύ, βιταμίνη D, ασβέστιο, ωμέγα – 3 λιπαρά και σίδηρο.

Επομένως, τι από τα δύο είναι πιο υγιεινό; 

Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες του οργανισμού σου. Αν χρειάζεσαι μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και όχι χοληστερόλη, τα ασπράδια αυγού είναι μια εξαιρετική επιλογή, όμως είναι προτιμότερο να προσθέσεις και ένα ολόκληρο αυγό μέσα σε δύο ασπράδια προκειμένου να πάρεις όλα αυτά τα έξτρα θρεπτικά συστατικά.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με την χοληστερόλη σου, η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 300 mg, ενώ ένα αυγό περιέχει 211. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς καθημερινά να απολαμβάνεις ένα ολόκληρο αυγό, και κάποιες μέρες και δύο, έχοντας πάντοτε στο μυαλό σου να μην το παρακάνεις με γαλακτοκομικά και κρέατα μιας και αυτά περιέχουν χοληστερόλη.

missbloom.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID