BREAKING NEWS
latest

Victoria's Secret: Τα μυστικά της εταιρείας (Video)



Η εταιρεία γυναικείων εσωρούχων Victoria's Secret είναι μια από τις μεγαλύτερες στον χώρο. Τι είναι όμως αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή;

1) Η φίρμα Victoria’s Secret και η ιδέα μιας εταιρίας εσωρούχων με παραγγελίες μέσω καταλόγου γεννήθηκε το 1977 από τον Ρόι Ρέιμοντ, ο οποίος ντρεπόταν να μπαίνει στα μαγαζιά για να αγοράσει ένα δώρο για τη γυναίκα του.

2) Ο ιδρυτής της αφού πούλησε την εταιρία στην Limited Brands το 1982 και ασχολήθηκε με μια άλλη δουλειά που τον οδήγησε στην χρεωκοπία, αυτοκτόνησε πέφτοντας από την γέφυρα Golden Gate.

3) Το όνομα Victoria αποδίδεται στην Βασίλισσα Βικτόρια της Αγγλίας του 19ου αιώνα.

4) Τα πρώτα χρόνια το κόνσεπτ του σχεδιασμού των εσωρούχων παρέπεμπε στα βικτωριανά εσώρουχα και κορσέδες.

5) Η Victoria’s Secret δεν έχει μαγαζιά σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη, εκτός από τις Η.Π.Α. Όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου εξυπηρετούνται μέσω του online καταλόγου της.

6) Στα διάσημα ετήσια fashion shows έχουν κάνει guest live εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, οι εξής καλλιτέχνες: Sting, Justin Timberlake, Pink, Mary J. Blidge, Destiny’s Child, Ricky Martin και Andrea Bocceli. Στην περσινή επίδειξη εμφανίστηκαν σε… επανένωση οι Spice Girls και τραγούδησαν ένα ντουέτο ο Seal με τη σύζυγό του και «Άγγελο», Χάιντι Κλουμ.

7) Οι γυναίκες του καταλόγου και των επιδείξεων επιλέγονται με κριτήριο στο πόσο αρέσουν από τις γυναίκες, όχι τους άντρες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Τάιρα Μπανκς και η Χάιντι Κλουμ, οι οποίες έχουν ευγενικό προφίλ και δεν είναι «σκύλες».

8) Εκτός από την Αντριάνα Λίμα, Ζιζέλ Μπούντχεν, Χάιντι Κλουμ και την Αλεσάντρα Αμπρόσιο, παλιότερα είχε τους «άγγελους» Έλενα Κρίστενσεν, Στέφανι Σέιμουρ, Ρεμπέκα Ρομίν και Κάρεν Μούντλερ.

9) Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δεν συνηθίζουν να προσλαμβάνουν διάσημα μοντέλα για να διαφημίζουν τα προϊόντα τους. Η Λίμα και η Αμπρόσιο γνώρισαν την παγκόσμια επιτυχία μέσω της Victoria’s Secret.

10) Πάνω από τα δύο τρίτα της εταιρίας είναι γυναίκες.

11) Εδώ και επτά χρόνια που μεταδίδεται το Victoria’s Secret Fashion Show από την τηλεόραση, η εταιρία λαμβάνει πολλά παράπονα από μια οργάνωση που… προφυλάσσει την οικογένεια (American Family Association). Ο σύνδεσμός αυτός υποστηρίζει ότι το show είναι απρεπές και χυδαίο. Το αποτέλεσμα είναι να προβάλλεται πλέον στις 10 το βράδυ και με ρητή εντολή προς τους γονείς: κρατήστε τα παιδιά σας μακριά!

12) Τα καταστήματα της στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνάνε τα χίλια.

13) Το 2006 οι πωλήσεις της από τα μαγαζιά και online ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι το 2010 θεωρούν ότι οι πωλήσεις θα διπλασιαστούν.

14) Μόλις πριν δυο χρόνια πριν «επιτράπηκε» από τους πελάτες να αποκτήσουν τα ρούχα και τα εσώρουχα που παρουσιάζονταν στις επιδείξεις. Μέχρι το 2006 τα κομμάτια αυτά είχαν φτιαχτεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του show.

15) Στις 13 Νοεμβρίου του 2007, οι Άγγελοι της Victoria’s Secret απέκτησαν το δικό τους αστέρι στοHollywood Walk of Fame, πρωτάκουστο γεγονός για μια… μάρκα.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID