Κυριακή

Katori Shinto Ryu: Μια καθαρά πολεμική τέχνη 600 χρόνων (Video)Στην σημερινή εποχή (Απρίλιος του 1960) χαρακτηρίστηκε ως πολιτιστική κληρονομιά της ιαπωνίας της επαρχίας Chiba. Είναι η μοναδική τέχνη στην Ιαπωνία η οποία έχει λάβει αυτόν τον τίτλο.

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του katori shinto ryu (katorika) είναι γνωστό ότι θεωρούνται και θεματοφύλακες της παράδοσης. Χαρακτηριστικό της τέχνης είναι το Keppan (ο όρκος αίματος) το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να μπορέσει κάποιος να ακολουθήσει την τέχνη.

Σε αντιδιαστολή με τις σύγχρονες τέχνες όπως το Kendo, Iaido Judo κτλ. παρέχει μια γενική εκπαίδευση πάνω σε όλα τα στυλ μάχης και γι’ αυτό ονομάζεται και bugei juhappan (18 κατηγορίες πολεμικών τεχνών) ή αλλιώς πλήρης μελέτη των πολεμικών τεχνών.

Στο katori shinto ryu διδάσκονται kenjutsu (σπαθί), iaijutsu (τραβήγματα), bojutsu (κοντάρι), sojutsu (λόγχη), jujutsu (άοπλη), naginata (τύπος ρομφαίας), shurikenjutsu (πέταγμα λεπίδων). 

Επίσης, γίνεται αναφορά και διδασκαλία σε επιστήμες πολέμου όπως chikujojutsu (οχύρωση κάστρου ή πεδίου), gunbaiho (στρατηγική), tenmon chiri (τοπογραφία και χρήση των άστρων για προσανατολισμό). 

Δεδομένου του φάσματος των σπουδών πάνω στον πόλεμο, το katori shinto ryu θεωρείται το αποκορύφωμα των ιαπωνικών παραδόσεων.Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: