Κυριακή

Ξέρετε ποιά μέρα της εβδομάδας έχουμε την χειρότερη διάθεσηΟ τρόπος διεξαγωγής της μελέτης, ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπος. Για δύο μηνες οι ερευνητές κατέγραψαν τις διαθέσεις 22.000 ανθρώπων, στέλνοντας τους καθημερινά δύο μηνύματα στα κινητά τους ρωτώντας τους τι κάνουν με ποιόν είναι, αν είναι σπίτι και πως αισθάνονται. 

Αν σκεφτήκατε πως η χειρότερη μέρα της εβδομάδας είναι η... τσαγκαροδευτέρα, τότε κάνετε λάθος! Μια νέα έρευνα από το «London School of Economics», κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ημέρα με την... χειρότερη διάθεση είναι η Τρίτη! 

Τα αποτελέσματα έδειξαν την Τρίτη οι περισσότεροι είχαν τις "μαύρες" τους! 

«Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί από το γεγονός ότι συνήθως τη Δευτέρα δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεθωριάσει η χαλαρή διάθεση του Σαββατοκύριακου. Αντίθετα, την Τρίτη οι περισσότεροι έχουν μπει για τα καλά στην εβδομάδα εργασίας, έχουν συνειδητοποιήσει πως οι υποχρεώσεις είναι και πάλι εδώ, αλλά και ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο φαντάζει ακόμη πολύ μακριά» εξηγεί ο ο διευθυντής της έρευνας. 

Παλιότερες έρευνες πάντως έχουν δέιξει ότι για πολλλούς ανθρώπους οι χειρότερες μέρες είναι το Σάββατο και η Κυριακή, οπότε και τους πιάνει η λεγόμενη "μελαγχολία του Σαββατοκύριακού"! 

clikare.blogspot.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: