BREAKING NEWS
latest

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ?


Η απάντηση είναι ναι πραγματι μπορούν να μας βοηθήσουν ψυχολογικά και σωματικά.

Το να ζεις στην πόλη και να εργάζεσαι με έντονους  ρυθμούς είναι κάτι που το βιώνουμε καθημερινά. Το αντίδοτο στο stress που μας προκαλεί η καθημερινότητα, μας το προσφέρει απλόχερα η φύση. Και όχι μόνο για το stress.

1. Το να περπατάμε σ΄ένα πάρκο, ή απλά να καθόμαστε στο μπαλκόνι μας με τις γλαστρούλες μας, ξέρετε ποσο καλό μας κάνει στην πίεση? Μάλιστα, στην πίεση. Ερευνες έχουν δείξει, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, ότι την κατεβάζει.

2. Αποτελεί φυσικό αγχολυτικό αφού μειώνει το άγχος μας.

3. Αυξάνει την παρατηρητικότητα. Εχετε πιάσει τον ευατό σας να κοιτάει πιο επίμονα ένα δέντρο ή ένα λουλουδάκι όταν είστε στο δάσος? Ή ακόμη όταν βρίσκεστε στην ακρογιαλιά. Κοιτάμε με ενδιαφέρον τους κυματισμούς της θάλασσας, περίεργες πετρούλες και τα κοχυλάκια.

4. Αυξάνει την παραγωγικότητα στην εργασία. Μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας γλαστρούλα πάνω στο γραφείο σας. Και το κέφι θα σας φτιάχνει και την διάθεση. Επίσης σε συνεργασία με τους συναδέλφους σας φτιάξτε μια πρασινη γωνιά σ΄ένα σημειο που θα το βλέπετε όλοι. Να είστε σίγουροι ότι το όφελος θα είναι μεγάλο.

Δοκιμάστε κάτι απ΄αυτά και θα με θυμηθείτε, γιατί το να διακοσμήσεις το χώρο σου με μια γλαστρούλα, δεν ομορφαίνει μόνο το συγκεκριμένο σημείο, αλλά και την ψυχή σου.

Πηγή: anakalipto



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID