BREAKING NEWS
latest

Ανοξείδωτο ατσάλι εχθρός του κορωνοϊού και της γρίπης


Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Chemical Engineering Journal» ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ παρουσιάζουν ένα νέο κράμα το οποίο υποστηρίζουν ότι εξουδετερώνει τους παθογόνους οργανισμούς. 

Πρόκειται για ένα κράμα ανοξείδωτου ατσαλιού το οποίο στα πειράματα που έγιναν δείχνει ότι μπορεί να εξοντώσει τον κορωνοϊό και τον ιό της γρίπης τύπου Α μέσα σε διάστημα τριών ωρών. Μπορεί επίσης να εξουδετερώνει το βακτήριο E.coli που προκαλεί λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του αυτό το… αντι-Covid ατσάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων τα οποία ακουμπούν συχνά οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς όπως λαβές, στύλους  στήριξης κ.α. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους επιφάνειες τις οποίες ακουμπούν όσοι βρίσκονται σε χώρους μαζικής προσέλευσης ατόμων όπως σταθμούς τρένων και λεωφορείων, αεροδρόμια, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα κ.α.

Η συνήθης μέθοδος δημιουργίας ανοξείδωτου ατσαλιού χρησιμοποιεί σίδηρο, χρώμιο και σε ορισμένες περιπτώσεις νικέλιο. Το νέο κράμα περιέχει και την σκόνη 316L που είναι ένα μείγμα σκόνης ανοξείδωτου ατσαλιού και χαλκού. Η παρουσία του χαλκού αποδείχτηκε ότι είναι αυτή που κάνει το υλικό αυτό τοξικό για τους ιούς που ακουμπούν πάνω σε αυτό.

 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID