BREAKING NEWS
latest

Η πικρή αλήθεια για τα υποκατάστατα της ζάχαρης που πρέπει να μάθεις


Είσαι έτοιμος να μάθεις την πικρή πραγματικότητα για όλα τα δημοφιλή γλυκαντικά, τα οποία υποτίθεται ότι δεν περιέχουν ζάχαρη; Δεν σου προσφέρουν τίποτα καλύτερο απ’ την αληθινή ζάχαρη!

Οκ, μπορεί να μην είναι χειρότερα απ’ τη ζάχαρη, αλλά δεν είναι καλύτερα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες απ’ τις εταιρείες να πλασάρουν τα προϊόντα τους ως «sugar free», τελικά τα υποκατάστατα της ζάχαρης αποδεικνύεται πως δεν είναι πιο υγιεινά απ’ τη ζάχαρη.

Μια ομάδα Ευρωπαίων ερευνητών, η οποία έλαβε εντολή από την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνει σχετική έρευνα, άντλησε στοιχεία από 56 μεμονωμένες μελέτες για τις γλυκαντικές ουσίες χωρίς ζάχαρη, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περίπου 14.000 άτομα.

Στη συνέχεια έλεγξαν την πρόσληψη των γλυκαντικών ουσιών σε σχέση με τις μεταβολές στο σωματικό βάρος ή στο δείκτη μάζας σώματος, την στοματική υγεία, τη διατροφική συμπεριφορά, τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, τις νεφροπάθειες και τις μεταβολές της διάθεσης.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι τα υποκατάστατα της ζάχαρης δεν είναι πιο υγιεινά για τον οργανισμό μας απ’ τη ζάχαρη κι αυτό αποτελεί ένα στοιχείο με επιστημονική βάση.

Φυσικά, χρειάζεται να γίνει περαιτέρω προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω απ’ αυτές τις γλυκαντικές ουσίες.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, σχεδόν ποτέ μια μελέτη για τη διατροφή δεν μπορεί να θεωρηθεί 100% ακριβής, καθώς δεν γίνεται να κλειδωθούν οι συμμετέχοντες σ’ ένα δωμάτιο και να τους κάνουν οι επιστήμονες μετρήσεις.

Οι ερευνητές βασίζονται σε μεθόδους που συχνά ζητούν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν τι έχουν φάει, μ’ ό,τι αβεβαιότητα στα στοιχεία μπορεί να προσφέρει αυτή η τεχνική.

Η δική μας συμβουλή, πάντως, φίλε αναγνώστη είναι μια: Είτε τρως ζάχαρη είτε το έχεις ρίξει στα υποκατάστατα της ζάχαρης, να τα καταναλώνεις με μέτρο. Γιατί εάν έχεις μέτρο, τίποτα κακό δεν θα σου συμβεί!

Μια ισορροπημένη διατροφή με μικρές ποσότητες ζάχαρης είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να μην χάνεις την απόλαυση για χάρη μιας δίαιτας!





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID