BREAKING NEWS
latest

Αυτό είναι το μέλλον! Μετατροπή αγωγών φυσικού αερίου σε μικτής ή καθαρής μεταφοράς υδρογόνου


Μεγάλη συμμαχία ειδικών για να γίνει πράξη το σκεπτικό που θα αλλάξει όλα τα ενεργειακά δεδομένα.

Σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση έχει καταβάλλει την Δύση, κάποιοι σκέφτονται πιο μπροστά..

Το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα να γίνει βασικό συστατικό για την απαλλαγή από τον άνθρακα της ενεργειακής βιομηχανίας ως αντικατάσταση των παραδοσιακών πηγών καυσίμου υδρογονανθράκων. Ένα βασικό στοιχείο για να καταστεί δυνατή αυτή η ενεργειακή μετάβαση είναι η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των υφιστάμενων συστημάτων αγωγών φυσικού αερίου για μεταφορά υδρογόνου, αναφέρουν οι ειδικοί.

Η C-FER Technologies συνεργάζεται με την TWI Ltd του Cambridge και την Sumitomo Corporation του Τόκιο για να ξεκινήσει ένα Joint Industry Project (JIP) με διαχειριστές αγωγών και κατασκευαστές σωλήνων γραμμής για να αξιολογήσει την καταλληλότητα των δικτύων αγωγών φυσικού αερίου για τη μεταφορά υδρογόνου . Το έργο θα χρησιμεύσει ως το θεμέλιο για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών, αναθεωρήσεων βιομηχανικών κωδίκων και προτύπων.

«Η συνεργασία μεταξύ των C-FER, TWI και Sumitomo συγκεντρώνει μια πραγματικά παγκόσμια ομάδα ειδικών με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να βοηθήσει τη βιομηχανία να διασφαλίσει ότι τα συστήματα αγωγών φυσικού αερίου μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια υδρογόνο», λέει ο Kirk Hamilton, Senior Engineering Advisor της C-FER. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το έργο επειδή είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την επιτάχυνση της υιοθέτησης του υδρογόνου στο ενεργειακό σύστημα».

Το έργο τεσσάρων φάσεων περιλαμβάνει αξιολογήσεις υλικών, δοκιμές μικρής και πλήρους κλίμακας υλικού αγωγών υπό συνεχή έκθεση σε υδρογόνο και αξιολόγηση των επιπτώσεων του υδρογόνου στην απόδοση του αγωγού και την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των παλαιών συστημάτων αγωγών. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της C-FER που βρίσκονται στο Έντμοντον της Αλμπέρτα του Καναδά και στα εργαστήρια της TWI στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης και των δοκιμών θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η υπηρεσία υδρογόνου επηρεάζει την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τη διαχείριση των παλαιών αγωγών. Το JIP εκτιμάται ότι θα συμβάλει στις επαρχιακές, ομοσπονδιακές και διεθνείς προσπάθειες για την απαλλαγή από τον άνθρακα και τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα.

«Η TWI είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με την C-FER και τη Sumitomo σε αυτό το JIP. Η συνδυασμένη τεχνογνωσία μας σε μικρής έως πλήρους κλίμακας δοκιμές υλικών και μηχανικών δοκιμών σε περιβάλλοντα υδρογόνου θα προσφέρει ασυναγώνιστη γνώση και τεχνογνωσία σε οργανισμούς που ασχολούνται με την ασφαλή και χαμηλού κόστους μεταφορά υδρογόνου μέσω των υπαρχόντων αγωγών», λέει ο Abbas Mohimi, Επικεφαλής Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή στο έργο είναι ανοιχτή σε παγκόσμιους ενδιαφερόμενους αγωγούς που ενδιαφέρονται να καθιερώσουν παραμέτρους ασφαλούς υπηρεσίας υδρογόνου για ένα ευρύ φάσμα παλαιών υλικών αγωγών.

 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID