BREAKING NEWS
latest

Γιακουτία, το άγνωστο ρωσικό «διαμάντι»


Γιακουτία, μια περιοχή άγρια και παγωμένη αλλά αρκετά φιλόξενη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας το οποίο μάλιστα συνδέει τον Βόρειο Πόλο με την Άπω Ανατολή.

Η Δημοκρατία των Σαχά, όπως ονομάζεται επίσης η Γιακουτία, έχει μέση θερμοκρασία τους —50 βαθμούς κελσίου το χειμώνα.

Με πληθυσμό περίπου 900.000 άτομα και ισάριθμους υδροφόρους ορίζοντες, (λίμνες — ποτάμια) δημιουργείται μια πρωτοφανής πρακτική αντιστοιχία: Σε κάθε άνθρωπο αναλογεί περίπου μία λίμνη ή ένα ποτάμι!

Πρωτεύουσά της είναι το Γιακούτσκ, που αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι του ποταμού Λένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα παγωμένα σπηλαια της χρησιμοποιούνταν για την φυσική κατάψυξη των προμηθειών, στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. 

Την ίδια εποχή η ΕΣΣΔ τροφοδοτούνταν σημαντικά από την περιοχή με πολύτιμα μέταλλα.

Ακόμα και σήμερα, η Γιακουτία αποτελεί το «διαμάντι» της Ρωσίας όχι μόνο για την παρθένα φύση της, αλλά και επειδή παράγει το 1/4 των διαμαντιών του πλανήτη.

Ένα μοναδικό βίντεο που παρουσιάζει τα υπέροχα τοπία της περιοχής και τους ανθρώπους που παραμένουν θερμοί και φιλόξενοι παρά το υπερβολικό κρύο.


Δείτε στο επόμενο Video τι λέει μια κάτοικος της Γιακουτίας


Μεγάλωσα στη Γιακούτια της Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία πέφτει στους -71 βαθμούς Κελσίου. Αλλά αγαπώ τη γενέτειρά μου και τους ακραίους χειμώνες μας. Μόλις μοιράστηκα μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα πώς μοιάζει η ζωή στο πιο κρύο μέρος της Γης.

Με πληροφορίες από sputniknews




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID