BREAKING NEWS
latest

Έρχονται πληρωμές για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους


Αυξημένος, στα επίπεδα των 12.000, αναμένεται να είναι ο αριθμός των συνταξιούχων που θα λάβουν αναδρομικά ποσά, λόγω επανυπολογισμού της σύνταξής τους, εντός της εβδομάδας. 

Στην καταβολή που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ο ΕΦΚΑ, σήμερα Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, εκτός από τους 8.400 «νέους» συνταξιούχους, για τους οποίους ολοκληρώθηκε ο επανέλεγχος και ο επανυπολογισμός έβγαλε θετικό αποτέλεσμα ως προς τα αναδρομικά τους, είναι πιθανό να προστεθούν και άλλες κατηγορίες δικαιούχων: 

Ακριβέστερα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα κατάφεραν να καταλήξουν σε ανάλογο αποτέλεσμα για 2.600 περιπτώσεις κληρονόμων, όπως επίσης και για περίπου 1.000 περιπτώσεις προερχόμενες από το ΝΑΤ.

Πρόκειται για τις λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις, όπου ο ΕΦΚΑ είχε υπολογίσει ότι ανέρχονται στα επίπεδα των 29.000 και είχε εκτιμήσει ότι θα καταστεί εφικτό έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς να έχουν εκκαθαριστεί. Με δεδομένο ότι από αυτές, οι πρώτες 3.400 ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο και δόθηκαν ήδη τα αναδρομικά στους δικαιούχους, απομένουν περίπου άλλες 13.600 αιτήσεις που βρίσκονται στην αναμονή. Είναι πιθανό να μπορέσει ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τα αναδρομικά και γι' αυτές τις περιπτώσεις στις αρχές Δεκεμβρίου, με εμβόλιμη πληρωμή, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί τότε.

Την ίδια στιγμή, στον Φορέα τσεκάρουν μία προς μία και τις 215.000 περιπτώσεις «παλαιών» συνταξιούχων (προ του Μαΐου του 2016), οι οποίοι επίσης δεν έχουν λάβει ως τώρα το αποτέλεσμα της διαδικασίας επανυπολογισμού της σύνταξής τους. 

Όπως είχε τονίσει ο ΕΦΚΑ, οι περιπτώσεις αυτές ήταν «εξαιρετικά σύνθετες» και γι' αυτό ο επανυπολογισμός δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Δόθηκε περιθώριο στις αρμόδιες υπηρεσίες ενός τριμήνου, για να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας αυτή τη δύσκολη διαδικασία, έως το τέλος του έτους. 

Οι περιπτώσεις αυτές χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας, αφού αφορούν διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση. Έτσι και αλλιώς πάντως, από το σύνολο των 215.000 περιπτώσεων μόνο οι 40.000 - 50.000 εκτιμά ο ΕΦΚΑ ότι θα έχουν την «τύχη» να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα, ώστε να πληρωθούν αναδρομικά. Άλλωστε, για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τρεις προϋποθέσεις:

Α) Ο συνταξιούχος να έχει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης,

Β) να έχει συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016,

Γ) να διατηρεί μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID