BREAKING NEWS
latest

Μεγάλη αύξηση στις νέες αιτήσεις για απονομή σύνταξης έως το τέλος του τρέχοντος έτους


Σημαντική αύξηση καταγράφει η δαπάνη για εξαγορά πλασματικών ετών το τελευταίο δίμηνο στον ΕΦΚΑ. 

Το στοιχείο αυτό δείχνει στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι επίκειται εξίσου μεγάλη αύξηση στις νέες αιτήσεις για απονομή σύνταξης έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για τη γνωστή «έξαρση» υποβολής αιτήσεων που αναμένεται να γίνει όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς. 

Με δεδομένο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 «κλειδώνουν» τα όρια συνταξιοδότησης (62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης και 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης), μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων επιλέγει να καλύψει τις τωρινές πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις που απαιτούνται και να βγει στη σύνταξη πριν αλλάξει ο χρόνος.

Το τελευταίο δίμηνο εντοπίστηκε ότι ανήλθαν στα επίπεδα των 25 εκατ. ευρώ οι πληρωμές για την εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης. Ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, αν συγκριθεί με τα περίπου μόλις 4-5 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό για τον ίδιο λόγο που καταβλήθηκε το ανάλογο χρονικό διάστημα πέρυσι. 

Το στοιχείο αυτό του τετραπλασιασμού του εσόδου από την ίδια αιτία οδηγεί τον ΕΦΚΑ στο να αναμένει μεγάλη αύξηση στις νέες αιτήσεις για απονομή των συντάξεων, τόσο για τον μήνα που διανύουμε, τον Νοέμβριο, όσο ακόμα περισσότερο για τον Δεκέμβριο της τρέχουσας χρονιάς.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID