BREAKING NEWS
latest

Facebook: Δείτε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μιλάει για τις αλλαγές στον κολοσσό και το meteverse

AP Photo

Facebook: Νέα εποχή εγκαινιάζει σήμερα το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αλλάζει μορφή και ονομασία και περνάει στην metaverse εποχή

Ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει τις αλλαγές στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που σχεδιάζει ο κολοσσός μετά τις πρόσφατες περιπέτειες και τις αποκαλύψεις για τα κακώς κείμενα στον τρόπο λειτουργίας του.


Ο Ζάκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ως βασικός δημιουργός του «metaverse». Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Verge τον Ιούλιο ότι «θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse».

Ο όρος «metaverse» φαίνεται να υπάρχει παντού. Το Facebook προσλαμβάνει χιλιάδες μηχανικούς στην Ευρώπη για να εργαστούν πάνω στο σχέδιο, ενώ οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών προσαρμόζουν τη μακροπρόθεσμη στρατηγική τους για αυτό που ορισμένοι θεωρούν την επόμενη επανάσταση στο διαδίκτυο.

Το metaverse είναι η νέα λέξη που αλλάζει τους όρους στη βιομηχανία τεχνολογίας. Θα μπορούσε να είναι το μέλλον ή θα μπορούσε να είναι το πιο πρόσφατο μεγαλεπήβολο όραμα του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook, που δεν αποδεικνύεται τελικά τόσο μεγάλο, ή δεν έχει υιοθετηθεί ευρέως εδώ και χρόνια – αν όχι καθόλου.

Επιπλέον, πολλοί ανησυχούν ότι θα δημιουργήσει έναν νέο διαδικτυακό κόσμο που θα συνδέεται με τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα προσωπικά δεδομένα, μετά τις κατηγορίες ότι δεν μπλοκάρει το επιβλαβές περιεχόμενο.


Τι είναι το metaverse ;

Σκεφτείτε το σαν να …ζωντάνεψε το διαδίκτυο ή τουλάχιστον να αποδίδεται τρισδιάστατα. Ο Ζούκερμπεργκ το έχει περιγράψει ως ένα «εικονικό περιβάλλον» στο οποίο μπορείτε να μπείτε - αντί να κοιτάζετε απλώς στην οθόνη.

Ουσιαστικά, είναι ένας κόσμος ατελείωτων, διασυνδεδεμένων εικονικών κοινοτήτων όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, να εργαστούν και να παίξουν, χρησιμοποιώντας ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές smartphone ή άλλες συσκευές.

NFTs and the Metaverse: The internet enters a new phase

Θα ενσωματώσει επίσης άλλες πτυχές της διαδικτυακής ζωής, όπως τα ψώνια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη Victoria Petrock, αναλύτρια που παρακολουθεί τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

«Είναι η επόμενη εξέλιξη της συνδεσιμότητας όπου όλα αυτά τα πράγματα αρχίζουν να ενώνονται σε ένα απρόσκοπτο σύμπαν, έτσι ώστε να ζείτε την εικονική σας ζωή με τον ίδιο τρόπο που ζείτε τη φυσική σας ζωή», είπε. Αλλά έχετε κατά νου ότι «είναι δύσκολο να ορίσετε μια ετικέτα σε κάτι που δεν έχει δημιουργηθεί», είπε ο Tuong Nguyen, αναλυτής για την εταιρεία Gartner.

Το Facebook προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν 10 έως 15 χρόνια για να αναπτυχθούν υπεύθυνα προϊόντα για το metaverse, όρος που επινοήθηκε από τον συγγραφέα Neal Stephenson για το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1992 με τίτλο «Snow Crash».





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID