BREAKING NEWS
latest

Εξαδάκτυλος: Οργισμένη αντίδραση για τους αρνητές του κορωνοϊού


Εξαδάκτυλος: Οργισμένη αντίδραση για τους αρνητές του κορωνοϊού

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση όλης της χώρας αλλά και την αγανάκτησή του για τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι αρνητές του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στον Real Fm 107,1 στη Θεσσαλονίκη.

«Μας ανησυχεί όλη η χώρα, διότι βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα, που είδαμε να γονατίζει χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Πορτογαλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος υπογραμμίζοντας πως στο τρίτο κύμα της πανδημίας κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος, που κινείται ταχύτερα. «Έχουμε έναν πιο δύσκολο ιό. Οι ρυθμοί με τους οποίους επιβαρύνεται το σύστημα υγείας είναι χαμηλότεροι από τους ρυθμούς του δευτέρου κύματος, άρα θα πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή, διότι είμαστε όλοι κουρασμένοι», συμπλήρωσε.

Ας πεθάνουν άλλοι τόσοι…

Απαντώντας δε σε όσους επιμένουν να μην τηρούν τα μέτρα και να οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά των lockdown ο πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν αφοπλιστικός προτείνοντας στα πλακάτ που κρατούν οι αρνητές της μάσκας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να γράφουν κάτω από το «όχι» στα μέτρα τη φράση «… κι ας πεθάνουν άλλοι τόσοι» (!), καθώς αυτή θα είναι η εξέλιξη στη χώρα στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης χαλάρωση.

Επίσης ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε τα αμφιλεγόμενα μέτρα, του καθολικού lockdown στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα. Ως προς το τελευταίο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ο συγκεκριμένος περιορισμός «να λειτουργεί και ανάποδα» αν και όπως σημείωσε το μέτρο εφαρμόζεται και στο Παρίσι και μάλιστα όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Τέλος ο κ. Εξαδάκτυλος κλήθηκε να παραθέσει τις προβλέψεις της ιατρικής δεοντολογίας όσον αφορά στις περιπτώσεις απεργίας πείνας με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος:






 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID