BREAKING NEWS
latest

Απόκοσμο: Αυτός είναι ο ήχος στον Άρη – Οι πρώτες εικόνες από το Perseverance της NASA


Απόκοσμο: Αυτός είναι ο ήχος στον Άρη – Οι πρώτες εικόνες από το Perseverance της NASA

Το ρομποτικό ρόβερ “Perseverance” της αποστολής “Mars 2020” της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) προσεδαφίστηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 στην επιφάνεια του Άρη, όπως ανακοίνωσε η NASA.

«Η προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» αναφώνησε ο Σουάτι Μοχάν, υπεύθυνος για τον έλεγχο επιχειρήσεων. Στην αίθουσα ελέγχου στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, οι ομάδες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα χαράς τη στιγμή της επιβεβαίωσης προσεδάφισης.

Το “Perseverance” θα κατέβει μέσα στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανότερο να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο ‘Αρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή.

Η NASA πέρα από την επιτυχημένη προσεδάφιση κατάφερε να καταγράψει και τον ήχο του ανέμου στον Άρη, γνωστό σε όλους μας ως “κόκκινος πλανήτης”.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα τα κατέγραψε ο James Holland κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του στο εξωγήινο περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκαν, ωστόσο, μετά από κατάλληλη επεξεργασία που υπέστησαν από τους επιστήμονες στη NASA, διότι η συχνότητα τους ήταν χαμηλή και δε θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός ο ήχος από το ανθρώπινο αυτί. Αυτό συμβαίνει λόγω της πολύ λεπτής πυκνότητας στον αέρα του Άρη η οποία περιλαμβάνει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου διοξείδιο του άνθρακα.

Πηγή 




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID