BREAKING NEWS
latest

«Μήδεια» : Τα χιόνια θα κατέβουν μέχρι τις ακτές τις Αττικής


«Μήδεια» : Τα χιόνια θα κατέβουν μέχρι τις ακτές τις Αττικής

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφτασε με απειλητικές διαθέσεις και πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα από το Σάββατο, με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η ψυχρή εισβολή που πλήττει τη χώρα είναι αξιόλογη, αφού φέρνει ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Από το Σάββατο, στο στόχαστρο της κακοκαιρίας μπήκε η Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη και πολλές περιοχές να ντύνονται στα λευκά. Η χιονόπτωση θα είναι σε τέτοια επίπεδα που αναμένεται να χιονίσει μέχρι και την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σταδιακά από σήμερα Κυριακή και τη Δευτέρα, η «Μήδεια» θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη, με κύριο χαρακτηριστικό την ακραία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πέσει κατακόρυφα, ακόμη και 16 βαθμούς.

Το ψύχος και η σφοδρή χιονόπτωση αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται υπ’ ατμόν.

Η Αττική

Η Αττική δε θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτό το κύμα της κακοκαιρίας, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια από το βράδυ της Κυριακής, ενώ σταδιακά μέχρι την Τρίτη αναμένεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται σε μονοψήφια νούμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί στα κεντρικά και νότια, όπου στα βόρεια θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρο το 24ωρο). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πόλη της Αθήνας, η θερμοκρασία την Τρίτη 16/02 δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς, σημειώνοντας μια πτώση της τάξης των 13 βαθμών συγκριτικά με τη θερμοκρασία της Παρασκευής 12/02, ενώ στη Φλώρινα από το Σάββατο 13/02 έως την Τρίτη 16/02 θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID