BREAKING NEWS
latest

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Βαλεντίνου


Τι γιορτάζουμε του Αγίου Βαλεντίνου

Μπορεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να μην αναγνωρίζεται από την Ορθόδοξη παράδοση, ωστόσο είναι επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική κοινότητα, αλλά και στη Λουθηρανική εκκλησία.

Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως εορτασμός προς τιμή διάφορων ανώνυμων μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Υπάρχουν μάλιστα πολλές τέτοιες ιστορίες που τοποθετούνται στις 14 Φεβρουαρίου.

Επίσης, λέγεται ότι ο ίδιος ο Άγιος Βαλεντίνος φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γιατί πάντρευε παράνομα Ρωμαίους στρατιώτες με χριστιανές γυναίκες.


Πάντως η μέρα αυτή καθιερώθηκε ως ημέρα των ερωτευμένων από τον συγγραφέα Τζέφρι Τσόσερ (Geoffrey Chaucer, περ. 1343 – 25 Οκτωβρίου 1400) κατά τον Μεσαίωνα, όπου κυριαρχούσε ο ιπποτικός έρωτας.

Αργότερα στην Ευρώπη, κυρίως στην Αγγλία, και μετέπειτα στην Αμερική, οι ερωτευμένοι δήλωναν την αγάπη τους στις 14 Φλεβάρη προσφέροντας αρχικά κάρτες και μετέπειτα λουλούδια ή δώρα.

Στις μέρες μας πολλές εταιρείες διαφόρων προϊόντων στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεών τους σε αυτή τη γιορτή.

Εκτός από τα λουλούδια, άλλα συνηθισμένα δώρα είναι οι σοκολάτες, τα αρώματα, τα κοσμήματα καθώς και πολλά αξεσουάρ μόδας.

Φυσικά δεν λείπουν και τα πρωτότυπα δώρα που περιλαμβάνουν έξυπνες ατάκες ή λόγια αγάπης, κτλ.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους ερωτευμένους!





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID