BREAKING NEWS
latest

Ο γάμος τα τελευταία χρόνια είναι πιο σημαντικός για τους άντρες παρά για τις γυναίκες


Ο γάμος τα τελευταία χρόνια είναι πιο σημαντικός για τους άντρες παρά για τις γυναίκες

Πρόσφατα βρέθηκε μπροστά μου μία έρευνα που διεξήχθη το 2013 από την εταιρεία Citi και το LinkedIn. Μπορεί να πιστεύεις πως δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με μία έρευνα του 2013 αλλά τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα. Η έρευνα με όνομα “Today’s Professional Woman Report” ανακάλυψε ότι εκείνοι για τους οποίους είναι σημαντικό το ζήτημα “γάμος” τα τελευταία χρόνια είναι οι άντρες. Παρουσιάζει πως οι άντρες είναι πιο πιθανό να εξισώσουν τον γάμο με την επιτυχία. Αντίθετα οι γυναίκες πλέον δεν επιτρέπουν σε σχέσεις, γάμους και παιδιά να προσδιορίσουν το ζενίθ των επιτευγμάτων τους. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι άνδρες θέτουν τον γάμο ως σηματοδότη επιτυχίας. Ενώ οι γυναίκες δεν αφήνουν να καθοριστεί η προσωπική επιτυχία τους από τις σχέσεις τους.

Μάλιστα.

Για την ιστορία, η Citi και το LinkedIn δημοσίευσαν τον Οκτώβριο του 2013 τα αποτελέσματα της Professional Women Today. Η έρευνα μελέτησε την επαγγελματική πορεία και τις οικονομικές ανησυχίες των γυναικών μέσα από το δίκτυο Connect: Professional Women’s Network που έχει οργανώσει το LinkedIn, με περισσότερες από 190.000 επαγγελματίες να συμμετέχουν. Εξέτασε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.023 επαγγελματιών και διερεύνησε τις προοπτικές των ανδρών σχετικά με την επιτυχία και τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις επιλογές της σταδιοδρομίας τους.

Η κατάσταση του “τα έχω όλα” εξετάζεται σε αυτή τη μελέτη και αποκαλύπτει ότι οι άνδρες επικεντρώνονται περισσότερο σε συγκεκριμένους στόχους. Οι γυναίκες αντίθετα βασίζονται σε ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών με σκοπό την ευτυχία και την ολοκλήρωση. Αν αναζητήσεις περισσότερο την έρευνα θα διαπιστώσεις πως οι μελετητές εμβάθυναν στη μέτρηση του “having it all”. Κατέληξαν πως το 79% του ανδρικού κοινού απάντησε παρομοιάζοντας το δικό του “having it all” με έναν δυνατό, ισχυρό γάμο. Στην αντίστοιχη ερώτηση μόνο το 66% των γυναικών συμφώνησε με τη συγκεκριμένη εκδοχή ευτυχίας.

Ίσως αυτή η ανισότητα οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες δεν έπρεπε ποτέ να θυσιάσουν τη σταδιοδρομία τους για χάρη της οικογένειας. Κι ούτε αμφισβήτησαν και ποτέ αυτό το δικαίωμά τους. Τροφή για σκέψη.
Είναι αναζωογονητικό να γνωρίζουμε ότι οι άνδρες αποφεύγουν τα στερεότυπα τοποθετώντας τις σχέσεις και τα παιδιά τους στο προσκήνιο. Η όμορφη σκέψη που μένει στο τέλος είναι πως οι άντρες πλέον δεν αναπαράγουν το στερεότυπο είμαι πετυχημένος σαν επαγγελματίας. Αλλά βάζουν τη σχέση τους, την οικογένεια και τα παιδιά τους στη πρώτη γραμμή των επιλογών τους προς την ευτυχία.

Η δεύτερη αναζωογονητική σκέψη που προκύπτει είναι πως όλο και περισσότερο λιγοστεύουν τα κορίτσια που μεγαλώνουν με στόχο έναν καλό γάμο. Πληθαίνουν οι γυναίκες που αδιαφορούν για την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωση τους θα έρθει μόνο αφού κατέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ή του Δημαρχείου.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID