BREAKING NEWS
latest

Κορωνοϊός Αντισώματα: Τουλάχιστον έξι μήνες διαρκούν τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού σύμφωνα με βρετανική μελέτη


Κορωνοϊός Αντισώματα: Τουλάχιστον έξι μήνες διαρκούν τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Το 88% των ανθρώπων εξακολουθούν να έχουν αντισώματα στο αίμα τους για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με βρετανική μελέτη περίπου 1.700 ατόμων. Τα δεδομένα – από μια από τις μεγαλύτερες μελέτες παρακολούθησης του ιού στον κόσμο – παρέχουν επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πιθανά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη: ενώ το 26% των νοσούντων είχε βήχα και το 28% είχε πυρετό, ένα μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξεως του 43%, δήλωσε ότι έχασε την αίσθηση της γεύσης ή της μυρωδιάς. Επιπλέον, το 40% των ασθενών δεν παρουσίασε κανένα από αυτά τα συμπτώματα, ενώ περίπου το 20% αυτών δεν είχε κανένα συμπτώματα. Τα δεδομένα υποστηρίζουν επίσης στοιχεία από προηγούμενες μελέτες, σχετικά με το ποιος είναι πιθανότερο να έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό σε κάποια ορισμένη φάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το UK Biobank είναι μια βάση συλλογής δεδομένων από δείγματα, μεταξύ άλλων, αίματος, ούρων και σιέλου, καθώς και γενετικών δεδομένων μισού εκατομμυρίου ανθρώπων – που συμμετείχαν εθελοντικά στη μελέτη, προκείμενου να βοηθήσουν την παγκόσμια ιατρική έρευνα για τον κορωνοϊό. Κάτω από 20.000 από τους συμμετέχοντες παρείχαν δείγμα αίματος κάθε μήνα, μεταξύ 27 Μαΐου και 4 Δεκεμβρίου 2020. Επί του συνολικού αριθμού των δειγμάτων, τα 1.699 βρέθηκαν θετικά σε αντισώματα κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, γεγονός που υποδηλώνει προηγούμενη μόλυνση από τον ιό.

Τα περισσότερα από τα δείγματα ήταν ήδη θετικά στον πρώτο μήνα της μελέτης, που σημαίνει ότι είχαν μολυνθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος. Μέχρι το τέλος της μελέτης, έξι μήνες αργότερα, το 88% είχε ακόμη ανιχνεύσιμα αντισώματα στο αίμα. Αυτό αντανακλά ευρήματα από προηγούμενες, μικρότερες μελέτες σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Στο ερώτημα εάν μπορεί ένα άτομο να μολυνθεί εκ νέου από τον κορωνοϊό, η επικεφαλής επιστήμονας της Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου, καθηγήτρια Naomi Allen, δήλωσε: “Παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πώς [η παρουσία αντισωμάτων] σχετίζεται με την ανοσία, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να προστατευτούν από επακόλουθη μόλυνση για τουλάχιστον έξι μήνες μετά από φυσική λοίμωξη”. “Η παρατεταμένη παρακολούθηση θα μας επιτρέψει να προσδιορίσουμε πόσο καιρό είναι πιθανό να διαρκέσει αυτή η προστασία”, πρόσθεσε η καθηγήτρια.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID