BREAKING NEWS
latest

Θεμιστοκλέους: Δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει


Θεμιστοκλέους: Δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών και την αποτελεσματικότητα του σχεδίου «Ελευθερία».

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα είναι αναμενόμενη από τις Αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με τους ειδικούς θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και περιορισμού του κορονοϊού.

Για τα εμβόλια, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτίμησε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσε πως ευελπιστούν ότι θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. «Βλέπουμε βελτίωση των παραδόσεων, ενώ το β’ τρίμηνο του έτους θα έχουμε στα χέρια μας περισσότερα εμβόλια, καθώς θα λάβουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και νέες εταιρείες» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους υπολογίζεται ότι στο α’ τρίμηνο θα φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 2.000.000 εμβόλια, ενώ σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στις μονάδες υγείας.

Σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου που θα κάνει κάποιος πολίτης, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε μιλώντας στο Mega πως κανείς δεν μπορεί να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει. «Όλα τα εμβόλια τα αντιμετωπίζουμε ως ένα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το αν θα γίνει το εμβόλιο της AstraZeneca στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Δείτε όσα είπε:






 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID