BREAKING NEWS
latest

Οι εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Πλακιωτάκη


Οι εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Πλακιωτάκη

Τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν άμεσα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής συντάξεων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), συζήτησαν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, σε ειδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και του προέδρου του ΝΑΤ Ανδρέα Κομματά, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης για την επιτάχυνση των εκκρεμών συντάξεων του Ταμείου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, καθώς και η διασύνδεση e-ΕΦΚΑ και ΝΑΤ, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι που σήμερα απαιτούνται, προς όφελος των ασφαλισμένων.

O κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Η καθυστέρηση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων πρέπει να τερματιστεί. Αυτό ισχύει δύο φορές για το ΝΑΤ, που είναι από τις πιο προβληματικές περιπτώσεις. Γι’ αυτό προχωράμε σε ένα ειδικό σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμης μέτρων, που έχουμε εξαγγείλει και που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε: «Η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης συντάξεων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Με το συνάδελφο μου Κωστή Χατζηδάκη, εξετάσαμε όλες τις δυνατότητες για παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν ένα νέο, καλύτερο τοπίο τους επόμενους μήνες. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών θα μειωθεί σημαντικά και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ θα έχουν την κύρια σύνταξή τους πολύ νωρίτερα, όπως τους αρμόζει».





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID