BREAKING NEWS
latest

Συμβουλές για γυμναστική χωρίς τραυματισμούς


Συμβουλές για γυμναστική χωρίς τραυματισμούς

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για να γυμνάζεστε με ασφάλεια και να αποφεύγετε τους τραυματισμούς.

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, αρχικά να σας δώσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια και στη συνέχεια να σας προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου προκειμένου να γυμνάζεστε με ασφάλεια και να αποφεύγετε τους τραυματισμούς.

Βασικοί κανόνες για να γυμνάζεστε με ασφάλεια

Απευθυνθείτε στον γιατρό σας

Σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να βγει για περπάτημα με ασφάλεια και η ήπια έως μέτρια άσκηση είναι συνήθως ασφαλής για τους υγιείς ενήλικες που δεν αντιμετωπίζουν ενοχλητικά συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση, προτού ξεκινήσετε μια πιο έντονη προπόνηση ή αν έχετε καιρό να γυμναστείτε, καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με την υγεία σας.

Οπωσδήποτε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν έχετε τραυματισμούς, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή αν νιώθετε μερικές ενοχλήσεις.

Τα σωστά ρούχα

Επενδύστε σε ρούχα και παπούτσια σχεδιασμένα για τον τύπο της άσκησης που έχετε επιλέξει.

Πριν και μετά την προπόνηση

Αφιερώστε 5-10 λεπτά για να κάνετε προθέρμανση πριν την προπόνηση και διατάσεις μετά την προπόνηση.

Σταδιακή βελτίωση

Φροντίστε να ξεκινήσετε με ήπιους ρυθμούς και να αυξήσετε σταδιακά το επίπεδο δραστηριότητάς σας, εκτός εάν γυμνάζεστε ήδη συχνά και έντονα.

Ακούστε το σώμα σας

Αποφύγετε την άσκηση όταν είστε άρρωστοι ή αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι. Σταματήστε εάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια προπόνηση, αν αισθανθείτε λιποθυμία μετά την άσκηση ή κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, αποφύγετε τη γυμναστική και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν υποφέρετε από επίμονους πόνους μετά την άσκηση.

Αποφύγετε τις υπερβολές

Αν σταματήσετε να γυμνάζεστε για λίγο, επιστρέψτε μετά σε χαμηλότερο επίπεδο άσκησης. Αν κάνετε προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης, για παράδειγμα, σηκώστε πιο ελαφριά βάρη ή κάντε λιγότερα επαναλήψεις ή σετ.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Φροντίστε να μένετε συνεχώς ενυδατωμένοι, καθώς ο οργανισμός σας χάνει περισσότερα υγρά όταν γυμνάζεστε, μέσω της εφίδρωσης.

Μην ξεχνάτε τη σημασία της ανάρρωσης

Λάβετε υπόψη ότι η πολύ σκληρή ή η υπερβολικά συχνή προπόνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και να αποδυναμώσει τον οργανισμό σας. Τα αθλήματα που προκαλούν επαναλαμβανόμενη φθορά σε ορισμένα μέρη του σώματός σας – όπως το τζόκινγκ (γόνατα, αστράγαλοι και πόδια) ή το τένις (αγκώνες) – είναι συχνά υπεύθυνα.

Ένας συνδυασμός διαφορετικών ειδών γυμναστικής και επαρκούς ανάπαυσης είναι προτιμότερος.

Προσοχή στα βάρη

Για την προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης, η καλή φόρμα είναι απαραίτητη. Στην αρχή, όταν μαθαίνετε δηλαδή τις ασκήσεις, μην χρησιμοποιείτε βάρη ή σηκώστε πολύ ελαφριά βάρη.

Ποτέ μη θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας προκειμένου να ολοκληρώσετε επαναλήψεις ή σετ ή στην προσπάθειά σας να σηκώσετε πιο βαριά βάρη.

Σε περίπτωση μυϊκού πόνου

Ο καθυστερημένος μυϊκός πόνος που ξεκινά 12-24 ώρες μετά την προπόνηση και σταδιακά υποχωρεί είναι μια φυσιολογική απάντηση των μυών σας. Αντίθετα, ο επίμονος ή έντονος μυϊκός πόνος που ξεκινά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ή αμέσως μετά, καθώς και ο μυϊκός πόνος που επιμένει περισσότερο από μία έως δύο εβδομάδες, είναι ένδειξη ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ορθοπεδικό σας.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID