BREAKING NEWS
latest

Η ευτυχία κρύβεται στα απλά, καθημερινά πράγματα


Η ευτυχία κρύβεται στα απλά, καθημερινά πράγματα

Ο Οδυσσέας Ελύτης έγραψε πως στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία…

«Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα

… με τα καθημερινότερα των καθημερινών

..μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές

..που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν

..και ευωδιές που με γοητεύουν…»

Όταν διάβασα το ποίημά του πρώτη φορά, μου φάνηκε πολύ απλό για να το εκτιμήσω.

Η ευτυχία κρύβεται στα απλά, καθημερινά πράγματα

Δεν ξέρω πότε ακριβώς συνέβη η ανατροπή και άρχισα να εκτιμώ την όμορφη απλότητα. Θαρρώ πως ήταν μόλις γέννησα. Όταν αντίκρυσα την κόρη μου πρώτη φορά, η ευτυχία με σκούντησε απαλά στον ώμο και μου είπε «εδώ είμαι, ήρθα, πάψε να με κυνηγάς στα δύσκολα και στα μεγάλα». Και η αλήθεια είναι πως μέχρι τότε νόμιζα πως θα με κάνει ευτυχισμένη μία μεγάλη συμφωνία στη δουλειά, ένα υπερατλαντικό ταξίδι ή ο μεγάλος έρωτας που νόμιζα ότι κρατάει για πάντα.

Η ευτυχία, όμως, είναι παντού, υπάρχει γύρω μας, ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν μαύρα κι άσχημα. Είναι επιλογή. Τρόπος ζωής. Η ευτυχία κρύβεται στο κάθε μέρα μας και κάνει την καρδιά μας να χτυπά χαρούμενα και χαμογελαστά. Και για όσους έχουν αμφιβολία, αρκεί να ανατρέξουν στις παλιές τους αναμνήσεις και να την αναζητήσουν. Το πιθανότερο πως θα την βρουν σ’ ένα χαμόγελο, σε μια βουτιά στη θάλασσα, σ’ ένα ηλιοβασίλεμα στο βουνό ή σε μια αλάνα να παίζουν κρυφτό με τους συμμαθητές τους.

Ευτυχία είναι ένα ανοιξιάτικο πρωινό

Η ευτυχία κρύβεται στον ήλιο που αντικρύζεις το πρωί. Σε όλο το γαλάζιο του ουρανού που σε τυλίγει θαλπωρή και ηρεμία. Η ευτυχία είναι κρυμμένη σ΄εκείνη την μοναδική στιγμή που η ζεστασιά της άνοιξης χαϊδεύει τον λαιμό νωχελικά, ενώ ακούγεται από μακριά το απαλό τιτίβισμα κάποιου πουλιού.

Ευτυχία είναι ένα παιδικό χαμόγελο

Μπορεί ολόκληρη η μέρα σου να είναι ανάποδη και στραβή, μπορεί να έχεις κουραστεί, να στέκεσαι εξαντλημένη μπροστά από ένα βουνό από δουλειές και να μην ξέρεις τι να πρωτοκάνεις, μα όλα σβήνονται με μιας μόλις εμφανιστεί το αγγελούδι σου πασαλειμμένο με χρώματα από μαρκαδόρους και μάτια ορθάνοιχτα που σου χαμογελούν από χιλιόμετρα!

Ευτυχία είναι μία αγκαλιά χωρίς λόγο

Μία ζεστή αγκαλιά από έναν άνθρωπο που αγαπάς μπορεί να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Δεν κοστίζει, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και συνήθως απλά συμβαίνει… απλά και μαγικά για να σου υπενθυμίσει πως τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι «πράγματα».

Ευτυχία είναι μια βόλτα στο βουνό

Η δική μου ευτυχία μπορεί να χωρέσει σε μια στιγμή στο Πήλιο. Τα χέρια ανοιχτά, τα μάτια κλειστά, ο ήλιος να μου χτυπά το πρόσωπο και ο Παγασητικός να γνέφει από μακριά με όλο το μπλε του να ακουμπάει το βουνό. Μια στιγμή τόσο απλή μα τόσο υπέροχη που είναι ικανή να σου αλλάξει όχι μόνο τη διάθεση μα ολόκληρη τη ζωή!

Ευτυχία είναι η μυρωδιά από το αγαπημένο σου φαγητό

Η ευτυχία κατακλύζει όλες σου τις αισθήσεις! Ένα άκουσμα, μια απαλή υφή, μια όμορφη εικόνα ή μια ωραία μυρωδιά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πλήρης. Η μυρωδιά από το αγαπημένο σου φαγητό, για παράδειγμα, οι αναμνήσεις που μπορεί να σου ξυπνά ή προσδοκία να χορτάσεις την πείνα σου, είναι, ίσως, μία από τις πιο απλές, καθημερινές στιγμές ευτυχίας!





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID