Δευτέρα

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Μπορείς να καταναλώσεις σοκολάτα;Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Μπορείς να καταναλώσεις σοκολάτα;

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Είκοσι τοις εκατό του αμερικανικού πληθυσμού έχει παλινδρόμηση οξέος. Εάν η παλινδρόμηση σας συμβεί δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Η παλινδρόμηση οξέος ονομάζεται επίσης γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GER). Είναι μια οπισθοδρομική ροή οξέος στον οισοφάγο, ο σωλήνας που συνδέει το λαιμό σας με το στομάχι σας. Αυτά τα οξέα μπορούν να βλάψουν τον οισοφάγο σας ή να προκαλέσουν δυσάρεστη καούρα.

Είκοσι τοις εκατό του αμερικανικού πληθυσμού έχει παλινδρόμηση οξέος. Εάν η παλινδρόμηση σας συμβεί δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD). Εάν δεν αντιμετωπιστεί, το GERD μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Όταν επισκέπτεστε το γιατρό σας σχετικά με την παλινδρόμηση, μπορεί να σας ζητήσουν να δώσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων.

Περιστασιακή παλινδρόμηση οξέος συμβαίνει συνήθως λόγω των τροφίμων που τρώνε οι άνθρωποι. Εάν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, πιθανότατα θα συναντήσετε διάφορες δίαιτες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν άτομα με παλινδρόμηση οξέος. Πολλά από αυτά τα σχέδια, όπως η δίαιτα GERD, μοιράζονται μια λίστα τροφίμων που πρέπει να αποφεύγονται επειδή μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της GERD. Η σοκολάτα είναι ένα από τα τρόφιμα που συνηθέστερα περιλαμβάνονται στη λίστα με αυτά που δεν πρέπει να τρώτε.

Τι λέει η έρευνα

Οι ερευνητές έχουν μικτές απαντήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η Δρ Lauren Gerson στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ λέει ότι τα άτομα με παλινδρόμηση οξέος μπορούν να τρώνε σοκολάτα και να πίνουν κρασί χωρίς κακά αποτελέσματα. Λέει ότι ούτε ο καφές και τα πικάντικα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι εκτός ορίων. Λέει επίσης ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων που να αποδεικνύουν πραγματικά ότι ορισμένα τρόφιμα επιδεινώνουν την παλινδρόμηση.

Εξηγεί ότι η αποφυγή ορισμένων τροφών πυροδότησης μπορεί να είναι αρκετή για να βοηθήσει μια ήπια περίπτωση παλινδρόμησης οξέος. Οι περισσότερες μελέτες σε αυτόν τον τομέα έχουν επικεντρωθεί είτε στην επίδραση ενός τροφίμου στην πίεση του σφιγκτήρα είτε στην αύξηση της οξύτητάς του στο στομάχι, όχι εάν η αποφυγή της τροφής βοηθά με τα συμπτώματα.

Για πιο προχωρημένες περιπτώσεις παλινδρόμησης, λέει, ότι κανείς μπορεί να συνεχίσει να τρώει σοκολάτα. Το φάρμακο που βοηθά στη μείωση της παραγωγής οξέος είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την ανακούφιση. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει τις χημικές ουσίες που απελευθερώνει το σώμα σας ως απάντηση στο στρες. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι το άγχος αυξάνει την παραγωγή οξέος του στομάχου, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν απόδειξη για αυτό.Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: