BREAKING NEWS
latest

Χάος στην Ουάσιγκτον: Υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο


Χάος στην Ουάσιγκτον: Υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο

Εικόνες σοκ στην Ουάσιγκτον με διαδηλωτές να εισβάλουν στο Καπιτώλιο - Διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο μετά την εισβολή τους - Τραμπ: Θα σταματήσουμε την κλοπή των εκλογών.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται το βράδυ της Τετάρτης (06/01) στην Ουάσιγκτον μετά από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία δήλωσε πως «δεν θα εγκαταλείψουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών».


Εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Κοινοβούλιο

Μερίδα από τους διαδηλωτές του Τραμπ παραβίασαν τα οδοφράγματα και μετά από σύγκρουση με τους αστυνομικούς εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Την ίδια ώρα στο Καπιτώλιο συνεδρίαζε το Κογκρέσο για να εξετάσει τα αποτελέσματα του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Δείτε LIVE εικόνα:



 Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος νωρίτερα αρνήθηκε την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

 Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλεί τους οπαδούς του να ηρεμήσουν και να μείνουν ήρεμοι.

«Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!».

 Μετά τα επεισόδια, η δήμαρχος της Ουάσιγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ» την ήττα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. «Θα σταματήσουμε την κλοπή», δήλωσε.

«Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως», είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Πενς: «Θα τηρήσω τον όρκο μου»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους «περιορισμούς» του Συντάγματος.

Ο Πενς παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, ζήτησε από τον Μάικ Πενς, ο οποίος προέδρευε αυτής της συνεδρίασης, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Πηγή




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID