Παρασκευή

Βούρτσισμα δοντιών: Το σωστό βούρτσισμα θα σου χαρίσει ένα υγιές χαμόγελο Βούρτσισμα δοντιών: Το σωστό βούρτσισμα θα σου χαρίσει ένα υγιές χαμόγελο


Ένα υγιές στόμα και χαμόγελο ενισχύει τη γενικότερη εικόνα σας και την ομορφιά σας. Γι’ αυτό το σωστό βούρτσισμα είναι πολύ σημαντικό για την καθημερινή σας ρουτίνα.

Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με μια μαλακή βούρτσα. Το μέγεθος και το σχήμα της βούρτσας σας πρέπει να ταιριάζει στο στόμα σας επιτρέποντάς σας να φτάσετε εύκολα σε όλες τις περιοχές.

Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα σας κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, ή νωρίτερα εάν οι τρίχες είναι ξεφτισμένες. Μια φθαρμένη οδοντόβουρτσα δε θα κάνει καλή δουλειά στον καθαρισμό των δοντιών σας.

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια εγκεκριμένη οδοντόκρεμα φθορίου.

Η σωστή τεχνική βουρτσίσματος είναι:

Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα σας σε γωνία 45 μοιρών προς τα ούλα.

Μετακινήστε απαλά τη βούρτσα εμπρός και πίσω σε σύντομες (πλάτος δοντιών) κινήσεις.

Βουρτσίστε τις εξωτερικές επιφάνειες, τις εσωτερικές επιφάνειες και τις επιφάνειες μάσησης των δοντιών.

Για να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες των μπροστινών δοντιών, γείρετε τη βούρτσα κάθετα και κάντε αρκετές κινήσεις πάνω-κάτω.

Φυσικά, το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι μόνο μέρος μιας πλήρους ρουτίνας οδοντικής φροντίδας.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι:

Καθαρίζετε ενδιαμέσως τα δόντια σας καθημερινά, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τα βακτήρια που προκαλούν φθορά των δοντιών εξακολουθούν να παραμένουν μεταξύ των δοντιών, καθώς δεν μπορούν να φτάσουν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας και των σωματιδίων των τροφίμων μεταξύ των δοντιών και κάτω από τη γραμμή των ούλων.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή που περιορίζει τα ζαχαρούχα ποτά και τα σνακ.

Συμβουλευτείτε τακτικά τον οδοντίατρό σας για πρόληψη και θεραπεία κάποιας στοματικής νόσου.

Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με τους τύπους οδοντιατρικών προϊόντων που θα είναι πιο αποτελεσματικά για εσάς.Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: